• onze waardering

Recensie: Een Amerikaanse in Parijs RECENSIE

Afgelopen weekend heb ik een aantal recepten uit het kookboek Een Amerikaanse in Parijs uitgeprobeerd. Het boek ziet er super leuk uit, de foto waar Carrie Solomon opstaat en het boek is vrij persoonlijk want er zitten veel foto’s van haar en haar dochtertje in. Bij een kookboek gaat het uiteraard om de recepten, maar een recept met een verhaal is leuk en interessant. Hier heeft Carrie handig gebruik van gemaakt. Ze heeft bij elk recept een leuke korte anekdote, een weetje of een tip gezet. Hartstikke leuk! En zo leer je ook nog eens iets over het recept.


Het kookboek stond vol met leuke recepten. De recepten die ik uitgeprobeerd heb zijn de kipburger, hotdogbuns, whoopies en uitsteekkoekjes. Met volle moed ben ik aan de recepten begonnen. Gelukkig waren er niet speciale ingrediënten nodig en kon je het meeste gewoon in de reguliere supermarkt vinden. Helaas heb ik geen kipgehakt kunnen vinden, dus heb ik kipfilet in kleine blokjes gesneden. Het duurt iets langer maar dan heb je ook wat.


Ik ben begonnen met de koekjes, deze waren erg makkelijk om te maken. De uitleg was prima en de ingrediënten waren niet bijzonder. Na ongeveer een uur heb ik een hele schaal koekjes gemaakt.


Dan de koekjes voor de whoopies. Deze waren al een stuk moeilijker om te maken en als hobbykok was ik verbaasd dat de koekjes heel droog werden. Ik heb me keurig aan het recept gehouden, maar de koekjes kwamen ietwat droog uit de oven.

 


Daarna ben ik aan de slag gegaan met de hotdogbuns. Deze waren verassend makkelijk te maken, en ik heb me ook slap gelachen toen ik ze uit de oven heb gehaald. Mooie egaal bruine broodjes, maar wat waren ze groot geworden! De broodjes konden bijna niet meer in de oven! In het recept stond 12 kleine broodjes of zes grote. Ik ben voor de grote gegaan, maar was aangenaam verrast toen ik de broodjes zag. Ik had niet verwacht dat ze zo groot zouden worden!

 


De broodjes lagen klaar en ik hoefde nu alleen nog maar de kip en de groente klaar te maken, zodat ik daar burgers van kon gaan maken. Dit duurde aardig lang, maar de kip moest goed gaar zijn.
 


Toen alles klaar was, kon er gegeten worden! De kipburgers waren echt fenomenaal op z’n Amerikaans groot, en kon je in je eentje bijna niet op, maar ze waren super lekker. De Whoopies waren lekker, maar na een paar happen zat je ook echt vol. En de koekjes hebben we ingevroren, maar die zagen er ook heerlijk uit.


Een Amerikaanse in Parijs is een leuk kookboek, maar de hoeveelheid is ook erg Amerikaans. Dus let daar op als je ook iets uit het boek gaat maken, pas de hoeveelheid aan. Want hoe lekker het ook was, het was veel te veel.

 

Een Amerikaanse in Parijs

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Typische Amerikaanse klassiekers met Franse flair
  Carrie Solomon, een Amerikaanse uit de Midwest, neemt ons mee naar haar Amerika voor een kennismaking met haar keuken. Die is born in the USA maar made in France: - De musts: pancakes, french fries, cheeseburgers, barbecued ribs, cheesecake, strawberry milkshake... - Regionale specialiteiten: huevos rancheros, Chicago-style hot-dogs, Manhattan clam chowder... - Handmade dressings: barbecuesaus, guacamole, salsa, buttermilk, pickles... Een onvervalste duik in het culinaire hart van de Verenigde Staten voor een hoofd vol ideeën en twinkelingen in je ogen!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 17 beste LGBTQ films

 • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen