• onze waardering

Recensie: Julie Natuurlijk RECENSIE

Julie Natuurlijk is het eerste kookboek van Julie van den Kerchove. De Vlaamse Julie is bekend van haar blog Julie’s Lifestyle. Ze is opgeleid tot raw foodchef aan het Living Light Culinary Institute in Californië en samen met haar partner Simon Matthys heeft ze een eigen raw veganproductlijn ontwikkeld, ALL GOOD. Een kookboek kon dus niet op zich laten wachten.
 
In Julie Natuurlijk staan meer dan 60 rauwe en warme recepten, die allemaal plantaardig en vrij van gluten, geraffineerde suikers en melkproducten zijn. Het boek begint met een korte introductie van Julie en haar keuken. Daarna volgen de hoofdstukken Ontbijt, Drankjes, Lichte Maaltijden, Grote Honger, Hapjes & Bijgerechten en Desserts. Raw food voor ieder moment van de dag dus!
 
Bij raw food denkt men vaak al snel aan dure en moeilijk verkrijgbare ingrediënten, maar bij de recepten in dit boek vind ik dat erg meevallen. Natuurlijk zijn er een aantal producten nodig, die bij veel raw food gerechten worden gebruikt en die je niet standaard in huis hebt, maar de meeste ingrediënten zijn goed bij de grotere supermarkten verkrijgbaar en online is ook alles te bestellen. Als je ziet welke hoeveelheden je er mee kunt maken, valt de prijs uiteindelijk reuze mee.
 
Wat als eerste opvalt aan de recepten, zijn de prachtige foto’s! Stuk voor stuk echt een plaatje, en alleen de foto’s bekijken, is al een feestje. De recepten zijn duidelijk omschreven, bevatten een ingrediëntenlijstje en bij elk recept geeft Julie tips & tricks. Hier vertelt ze o.a. wat bepaalde producten voor je gezondheid doen en hoe je het gerecht een andere twist kan geven.
 
Zelf heb ik 3 recepten gemaakt, te weten de chocolade-chiapudding, het bananenbrood en de chocolade-hazelnootpasta. Alle drie lekker als ontbijt of als tussendoortje. Een aantal voorbereidingen waren wel nodig. In mijn geval het weken van dadels en hazelnoten. Maar dit was een kleine moeite, net zoals de recepten. De bereidingstijd was korter dan verwacht. En de smaak was heerlijk! Bovendien merk je dat je echt voor een lange tijd verzadigd bent.
 
Julie Natuurlijk is een aanwinst voor mijn kookboekenplankje. Het is een mooi en stijlvol kookboek met heerlijke gerechten, die ook nog eens enorm gezond zijn. Alleen maar raw food is niets voor mij, maar ik weet zeker dat ik Julie’s recepten nog vaker zal maken.
 
 

Julie natuurlijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Verrassend lekker en gemakkelijk
  Toen Julie Van den Kerchove tijdens haar studies kampte met gezondheidsproblemen, besloot ze haar voedingspatroon helemaal om te gooien. Vandaag kookt ze alleen nog met natuurlijke en onbewerkte ingrediënten. Met prachtige foto's en stap-voorstapgerechten deelt Julie haar recepten en toont ze hoe je volledig gluten- en zuivelvrij, zonder vlees en met enkel natuurlijke suikers, heerlijke en gemakkelijke gerechten kunt maken. Julie natuurlijk is een verrassend boek dat laat zien hoe je heel eenvoudig met zuivere, natuurlijke ingrediënten gezonde versies van cheesecake, brownies en zelfs pasta of pizza kunt bereiden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

 • Stiletto’s in de keuken

 • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

 • Recept: zelf macarons maken

 • Recensie: Vijftig tinten kip

 • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

Zoek in artikelen