• onze waardering

Recensie: De Japanse keuken RECENSIE

De Japanse Keuken telt bijna 400’s pagina’s, waar meer dan 165 traditionele Japanse gerechten in staan. Van gerechten met sojabonen en eieren tot noedels en rijst. Van tafelzuur en soepen tot gerechten met vis-en zeevruchten. Het boek geeft een compleet beeld van de traditionele Japanse keuken. Naast recepten wordt er ook uitleg over de Japanse keuken gegeven. Wat zijn de smaakmakers, welk Japans keukengerei heb je nodig, en welke snij-en kooktechnieken moet je beheersen? Verder vertelt auteur Nancy Singleton Hachisu (een Amerikaanse, die voor het eten naar Japan ging, maar bleef voor de liefde) door het gehele boek persoonlijke verhalen over haar boerderijleven in Japan, maar bijv. ook over Japanse ingrediënten.
 
De Japanse Keuken heeft een ouderwetse ‘feel’, wat komt door de opmaak, het papier en de foto’s. En dat is helemaal niet negatief, want het past er juist heel goed bij. De gerechten zijn vrij simpel, bestaan slechts uit enkele ingrediënten (vaak groenten) en worden stap voor stap uitgelegd. Bij ieder gerecht staat de Japanse naam van het gerecht eronder, heel leuk vind ik! De ingrediënten zijn niet allemaal makkelijk verkrijgbaar. Mijn toko bood helaas niet voor alles uitkomst, maar gelukkig is er veel via internet te vinden. Wat ik jammer vond, is dat er niet bij ieder gerecht een foto staat. Aan foto’s echter geen gebrek, het boek bevat prachtige foto’s, waardoor je je even in Japan waant. Uit alles blijkt dat Hachisu nog steeds passie heeft voor Japans eten. Elk recept begint met een persoonlijke inleiding, en ook uit alle verhalen tussen de recepten door blijkt haar liefde voor eten. Als lezer heb je na het lezen van dit kookboek echt veel kennis over de Japanse keuken en een goed beeld van het Japanse boerderijleven.
 
Ik heb zelf twee recepten gemaakt, te weten rauw ei op hete rijst en in folie geroosterde zalm met boter. De gerechten deden me even weer aan Japan denken (in mei van dit jaar heb ik rondgereisd door Japan). De bereidingstijd was niet zo lang en Hachisu’s duidelijke uitleg zorgt ervoor dat het bijna niet kan mislukken. Het resultaat? Simpele, pure gerechten, die heerlijk van smaak zijn.
 
Voor liefhebbers van Japans eten is De Japanse Keuken zeker een aanrader. Je leert de traditionele Japanse keuken van A tot Z kennen. De persoonlijke verhalen van Hachisu en de prachtige sfeerfoto’s zorgen voor een mooi en compleet kookboek. Eentje die je eigenlijk echt op je plankje moet hebben staan.
 
 

De Japanse keuken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  De Japanse keuken stap voor stap uitgelegd
  Met dit boek tover je in een handomdraai de lekkerste Japanse gerechten op tafel. De Japanse keuken is gezond, eenvoudig te bereiden en vooral erg lekker. Ivan Verhelle van het Japanse restaurant Tanuki en bekend van Njam! bereidt stap voor stap de heerlijkste sushi, sashimi, soepen, tempuragerechten, teppanyakigerechten etc., waarmee je thuis zelf aan de slag kunt. De topfotografie van Kris Vlegels en de Japanse kalligrafie brengen meteen de Oosterse sfeer in huis.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen