• onze waardering

Recensie: All-Day Breakfast RECENSIE

All-Day Breakfast van Denise Kortlever staat bomvol ontbijtjes die je als ontbijt en brunch kunt eten. Denise Kortlever werd geïnspireerd door alle ontbijtgerechten die ze over de hele wereld proefde en stopte de lekkerste gerechten in een boek. Je vindt in All-Day Breakfast snelle ontbijtjes zoals smoothies, klassiekers zoals overnight oats, maar ook ontbijtjes waar iets meer werk in zit zoals zoete kokosrijst met peer.  
 
Toen we All-Day Breakfast binnen kregen op de redactie was het liefde op het eerste gezicht. Net als Denise Kortlever is ook mijn favoriete maaltijd van de dag het ontbijt. Het boek heeft verschillende hoofdstukken, zodat je makkelijk een ontbijtje kan vinden wat die dag bij je past. Er staan veel simpele en originele recepten in zoals wentelteefjes van chocoladebroodjes en een twee-kazen-tosti. Ik denk dat All-Day Breakfast mijn favoriete kookboek is. 
 
Van de kaft alleen al begin je te watertanden. In het boek staat bij elk gerecht een mooie foto. Niet elk boek heeft dit en ik kan me daar heel erg aan storen. Op de laatste bladzijdes vind je Denise haar favoriete ontbijttentjes over de hele wereld. Bonuspunten, bonuspunten en nog eens bonuspunten. 
 
Natuurlijk moesten er gerechten worden gemaakt. Ik begon met het maken van granola. Een klein nadeel aan zelfgemaakte granola is dat het best duur is, maar het is veel lekkerder en gezonder dan granola uit een pak. Ik heb dit recept vaker gemaakt, dus het was voor mij niet echt vernieuwend. Het maken van de granola ging me goed af en het smaakte net zo lekker als op de foto. 
 
 
Daarna maakte ik de twee-kazen-tosti met gekarameliseerde ui. De titel All-Day Breakfast kwam goed tot zijn recht, want ik at deze tosti bij mijn avondeten. Mijn tosti werd niet zo cheesy als in het boek, maar was wel erg lekker. De gekarameliseerde ui maakt dit gerecht nog lekkerder. Binnen tien minuutjes gemaakt en zeer geslaagd. 
 
 
All-Day Breakfast krijgt van mij vijf welverdiende hartjes. 
 
 
 

All day Breakfast

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het állerlekkerste ontbijt- en brunchboek

  All-day breakfast is een heerlijk ontbijt- en brunchboek, geïnspireerd op de waanzinnige ontbijtgerechten die Denise Kortlever over de hele wereld proefde.

  Voor de ontbijter-zonder-tijd zijn er snelle shakes en meeneemontbijtjes om de dag energiek te beginnen. Serveer een romantisch ontbijt op bed met verleidelijke wentelteefjes. Verdrijf je ergste kater met een flinke stapel pancakes of start je dag gezond met verrukkelijke porridge met kokosmelk en amandelen. In het weekend geniet je met familie of vrienden van een uitgebreide brunch vol originele variaties op ontbijtklassiekers en nieuwe favorieten.

  Tijdens haar trendreizen zag culinair journalist Denise Kortlever de populariteit van ontbijt en brunch snel toenemen. Ook in Nederland is het ontbijt in opkomst: de nieuwe ontbijtzaken schieten als paddenstoelen uit de grond. Zelfs van ’s avonds laat ontbijten kijkt niemand meer op. All-day breakfast dus!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen