• onze waardering

Recensie: Guilty Pleasures Kookboek RECENSIE

Al jaren volg ik Sabine Koning middels haar blog en ik was dan ook heel enthousiast toen ze in een blogpost aankondigde dat ze een kookboek ging uitbrengen. De recepten die Sabine maakt passen over het algemeen niet in de trends van de laatste jaren die zich vooral focussen op superfoods, glutenvrije recepten en overall healthy recepten. Op haar blog zie je de lekkerste broodjes pulled pork, desserts, wokgerechten, koekjes en nog veel meer geweldige recepten! Ik wist daardoor stiekem al vooraf dat dit kookboek een succes zou zijn...
 
In Guilty Pleasures deelt Sabine Koning 92 onweerstaanbare recepten om schaamteloos van te genieten. In dit boek vind je geen gerechten die zijn onderverdeeld in hoofdstukken als voorgerecht of nagerecht, want helemaal in Guilty Pleasures stijl kun je kiezen uit o.a. Sexy Sweets, 180 degrees to heaven en Fingerlicking Five. Met recepten als Chocolade Fudgetaart, Pindakaas-KitKat Cookiebars of Cheeseburger ovenschotel ben je gegarandeerd van heerlijke recepten die gebaseerd zijn op de echte klassiekers, maar dan net even iets naughtier.
 
Ik kan niet anders zeggen dan dat Sabine aan al mijn verwachtingen heeft voldaan, wat een geweldig kookboek! Natuurlijk zijn het geen recepten die je elke dag zult maken (hallo calorieën!), maar dit kookboek is zeker een aanrader voor het weekend. De fotografie en vormgeving zijn prachtig en het is extra leuk om als vaste lezer te weten dat Sabine alle foto's zelf heeft gemaakt. De recepten zijn duidelijk, overzichtelijk en gemakkelijk te maken. Wat ik zelf altijd belangrijk vind is dat er een foto is voor elk recept en dat de ingrediënten gemakkelijk verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Ook daar is aan gedacht!
 
Dikke 5 hartjes voor Guilty Pleasures en complimenten voor Sabine!
 
Een kookboek kun je toch niet recenseren zonder iets uit te proberen? Aanschouw daarom de lekkerste monchoutaart, die ik in cups maakte in plaats van als taart, en oh zo foute maar oh zo heerlijke Snicker-Brownies.

 

Guilty pleasures kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In dit boek geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Sabine Koning van Ohmyfoodness gaat lekker recht tegen de trend om gezond te eten in. In haar Guilty Pleasures kookboek vind je meer dan 60 overheerlijke, onweerstaanbare caloriebommen die zo schandalig lekker zijn dat je je er eigenlijk voor zou moeten schamen. Van oreo-nutella-icecream tot Jack Daniel's spareribs, van rundvleeskroketten met huisgemaakte frieten tot de veelgeprezen chocolade-fudgetaart: elk recept in dit boek is fingerlickin' good!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Reishonger

 • Recensie: Cheescake

 • Guilty pleasures - Sabine Koning

Zoek in artikelen