• onze waardering

Recensie: De Drakendoder RECENSIE

Matti zijn ouders zijn al jaren spoorloos verdwenen. Zijn vader verdween 8 jaar geleden, en zijn moeder 5 jaar geleden. Niemand heeft nog wat van ze gehoord. Nu woont hij in Parijs, in een pleeggezin. Daar woont ook Tink. Tink is zijn beste vriend en een echte drakenfan. Tink droomt van spannende avonturen in verre, onbekende landen. In plaats daarvan moet hij de zomer naar zijn moeder in Tanzania, helpen op het olifantenweeshuis waar verder niets te beleven is. Matti daarentegen gaat helemaal nergens heen, en blijft achter bij zijn pleeggezin in Parijs.

Maar dan staat zijn oom Jussi ineens voor zijn neus. Matti heeft hem nog nooit eerder gezien, en nu vraagt hij opeens of Matti met hem mee wil naar zijn eiland Drekar Mohoao. Matti is sceptisch, maar het is een beter vooruitzicht dan een zomer lang in zijn eentje in Parijs. In Drekar Mohoao, komt hij terecht op de Drakenburcht, met allemaal drakenfreaks die zichzelf de Orde van de Drakenmenners noemen. Matti bekijkt het allemaal argwanend, maar zijn blik op het hele drakengebeuren veranderd plots als hij oog in oog komt met een echte draak.

Matti blijkt echt talent te hebben om een drakenmenner te worden, en de draak  - Loef genaamd – wordt zijn vriend daar op het eiland. Maar dan komen ze op een ontdekking rond de verdwijning van zijn vader, en dit spoor leidt hen op een groot avontuur. Kunnen ze het mysterie rondom de verdwijning van zijn vader oplossen?

‘De drakendoder’ is een spannend verhaal voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar. Fiona Rempt schrijft hiermee een verhaal vol fantasie, draken en echte avonturen. Een mysterieuze wereld die elk kind wel zou willen ontdekken! Het verhaal is vlot geschreven en de spanning loopt gestaag op. Net als Matti wil je precies weten hoe de vork in de steel zit, en hoop je dat ze zijn vader in veiligheid kunnen terugvinden.

Daarnaast is ‘De drakendoder’ ook nog eens onderdeel van een serie, en dat merk je tegen het einde van het boek. Er zijn nog raadsels die niet worden opgelost, en er ligt voor Matti en Tink een mooie belofte voor de toekomst in het verschiet. Dat vraagt om nieuwe avonturen in volgende boeken uit de serie! Als je dit boek hebt gelezen, wil je vast en zeker ook door naar deel 2.

De orde van de drakenmenners. De drakendoder

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Matti woont samen met zijn beste vriend Tink bij zijn pleegouders in Parijs. Zijn echte ouders zijn verdwenen toen hij nog klein was. Iedereen zegt dat ze dood zijn, maar Matti denkt daar anders over. Hij is vastbesloten om ze te gaan zoeken, later als hij groot is. In een zomervakantie neemt oom Jussi Matti mee naar het eiland Drekar Mohoao, waar hij logeert in de Drakenburcht, het hoofdkwartier van de Orde van de Drakenmenners. Matti vindt oom Jussi en zijn vrienden een stelletje freaks en gelooft niet in al die drakenonzin, maar als hij oog in oog komt te staan met een echte draak, begint de realist in hem te wankelen. Matti en de draak Loef worden dikke vrienden. Kunnen ze elkaar helpen of zit hun vriendschap de uitkomst van hun dromen juist in de weg?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

 • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

 • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

Zoek in artikelen