• onze waardering

Recensie: Ongemerkt RECENSIE

In Ongemerkt weet Kennedy Waters inmiddels dat de wereld niet is wat het lijkt. Demonen en geesten bestaan en Kennedy heeft zojuist een hele sterke en wraakzuchtige demon vrijgelaten. Samen met de vier overige leden van het Legioen van de Zwarte Duif gaat Kennedy op pad om uit te vinden hoe ze de demon kunnen verslaan. Daarbij komen ze meer te weten over het geheimzinnige Legioen en blijkt al gauw dat Kennedy’s familie misschien wel het grootste geheim bewaard. Waarom heeft Kennedy nog geen merkteken?  Ondertussen wordt de demon steeds sterker en moet degene van wie Kennedy het meest houdt vechten voor zijn leven...

Ongemerkt gaat vlak na het einde van het eerste deel verder, toen Kennedy gewond achterbleef en werd gevonden door de politie. Haar tante wil Kennedy eigenlijk helemaal niet in huis nemen en stuurt haar daarom naar een kostschool, waar de overige leden van het Legioen Kennedy uit helpen ontsnappen. Vanaf dat moment wordt het verhaal ook meteen weer spannend en avontuurlijk.

De vrijgelaten demon zorgt voor een constant gevoel van dreiging: vooral omdat er steeds meer onheilspellende dingen gebeuren naarmate Andras sterker wordt. Anders dan de meeste tweede delen geeft Kami Garcia ons in Ongemerkt al veel antwoorden op vragen uit deel één, Onbreekbaar. We krijgen meer te weten over het Legioen, over de merktekens, over de Illuminati en over Kennedy’s familie die een enorm geheim met zich meedraagt. Ondanks de grote hoeveelheid informatie wordt het echter nooit saai: het verhaal zit vol plotwendingen, onthullingen, interessante raadsels en spanning.

Ondanks het grote aantal personages, weet Garcia het toch voor elkaar te krijgen om ieder personage een geheel eigen karakter mee te geven en dit gedurende het verhaal uit te diepen. We komen namelijk niet alleen meer te weten over de familie van Kennedy, maar ook over de levens van Alara, Priest, Lucas en Jared. De informatie en antwoorden die we in dit deel krijgen, leveren meteen ook nieuwe vragen, meer spanning en vooral heel hoge verwachtingen op voor het derde deel. Het verhaal heeft door het einde bovendien een compleet andere wending gekregen en ik kan niet wachten om uit te vinden hoe Garcia dit tot een einde gaat brengen!

Ongemerkt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kennedy Waters leeft in een wereld waarin geesten geheimen bewaren en doden moorden plegen. Wanneer ze per
  ongeluk een wraakzuchtig demon heeft vrijgelaten, moet ze hem met de vier andere leden van het Legioen van de Zwarte Duif zien te verslaan. Intussen leert ze meer over het Legioen en de Illuminati. Alle leden, op Kennedy na, hebben een merkteken, die samen een zegel vormen. Tijdens de jacht op de demon kan Kennedy niet langer de vraag die ze het meest vreest uit de weg gaan: waarom is zij nog steeds ongemerkt?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

 • 16x de leukste musical films

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

 • Breaking News: Verfilming van Betoverd binnenkort in de bioscoop!

 • Beautiful Creatures (BIOS)

 • De aflossing

 • Young Adult top 6: januari 2016

Zoek in artikelen