• onze waardering

Recensie: Deliciously Ella RECENSIE

Ella Woodward is een Britse blogger bij wie in 2011 de ziekte Posturale Orthostatische Tachycardie Syndroom (POTS), geconstateerd werd. Hierop gooide ze haar eetpatroon drastisch om en begon ze haar blog “Deliciously Ella”. Plantaardige, glutenvrije recepten was waar zij zich in specialiseerde. De blog werd in korte tijd enorm populair en resulteerde onder andere in een heus kookboek. In haar boek “Deliciously Ella” neemt ze de lezer mee in haar eetpatroon en laat ze zien hoe zij daarmee haar ziekte bedwong. Het boek is ingedeeld in negen hoofdstukken die allemaal een ander thema hebben. Granen, bonen en peulvruchten, groenten, smoothies en sappen, het zijn zomaar een paar voorbeelden. In het boek komen alle eetmomenten van de dag aan bod en legt Ella aan het begin van ieder hoofdstuk kort iets uit over de voedingsgroep. Haar bloglezers worden niet vergeten en het boek sluit dan ook af met een reeks veelgestelde vragen van haar lezers die ze in haar boek beantwoordt. De lezers van haar blog zullen vol smart hebben gewacht op haar boek, zelf volg ik haar blog niet en of ik dat na haar boek ook zou gaan doen?

Ella leeft plantaardig en glutenvrij, iets dat ik zelf niet doe, maar waar ik door mijn vriendinnengroep wel ervaring mee heb. Maar als je niet bekend bent met plantaardig en glutenvrij eten, kun je de ingrediënten en recepten wel als een uitdaging zien. Vooral haar veelvuldig gebruik van superfoods maken dat je voor dit boek zeker de andere gangpaden van de supermarkt in moet. Ik besloot twee recepten te kiezen waar geen superfoods in voor kwamen, omdat ik daar zelf geen fan van ben. Ik ging voor de groentenlasagne en haar meest populaire recept: de zoete aardappelbrownies.

Ik hou van lasagne, met vlees of zonder vlees, maar zonder kaas? Ik ging de uitdaging aan. De ingrediëntenlijst was nogal karig; knoflook, tomaat, paprika, champignons, pompoen en kokosmelk. Vooral over de pompoen en kokosmelk had ik mijn bedenkingen, deze zouden de kaas moeten gaan vervangen. Het kon met dit recept twee kanten opgaan: of het was héél lekker of héél vies. Helaas was het voor mij het laatste, de pompoen maakte de lasagne superweeïg en deed je kaken op elkaar plakken. Ook de vulling van tomaat, paprika en champignons maakte de lasagne niet spannend. Met enige huivering begon ik aan de zoete aardappelbrownies.

Het meest populaire recept van haar blog, dat kon toch niet misgaan? Nog nooit eerder had ik met zoete aardappel in bakrecepten gewerkt, maar ik had het al wel een paar keer voorbij zien komen. Het ging de oven in als een redelijk uitziende brownie en kwam er ook als een traditionele brownie uit. Maar de smaak deed in de verste verte niet denken aan brownie. Echt vies vond ik het niet, al vond mijn vriendin ze echt niet te eten. Ik miste gewoon de echte browniesmaak, de smaak van chocola en smeuïge boter.

Aan een plantaardige leefstijl zal ik door "Deliciously Ella" niet beginnen, de recepten tot op de letter volgen ook niet. Ik miste bij beiden recepten ingrediënten, het was allemaal wat saai van smaak. Is het boek dan een afrader? Nee, dat vind ik niet, het geeft je een andere kijk op voedsel en als je je koksinstinct volgt en de recepten hier en daar een beetje aanpast, weet ik wel zeker dat je een lekkere plantaardige maaltijd op tafel kan zetten. 

Deliciously Ella

 • Auteur:

  Ella Woodward
 • Verschenen:

  29 september 2015
 • Uitgave:

  ISBN 9789021560205
  Uitgever Kosmos
 • Ondertitel:

  Maak met supergezonde ingrediënten ongelooflijk lekker eten
 • Uitgever:

  Kosmos
 • Genre:

  Kookboeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Hou van je leven. Hou van eten. Hou van jezelf.

  Gezond en lekker eten maakt gelukkig!

  In 2011 kreeg Ella Woodward plotseling een zeldzame ziekte, waardoor zij niet langer dan een paar uur per dag uit bed kon. Omdat medicijnen niet hielpen, veranderde zij haar voedingspatroon: plantaardig, gluten- en suikervrij. Na een paar maanden voelde zij zich een stuk beter. Dit inspireerde haar om nieuwe recepten te ontwikkelen, die zij deelde op haar blog www.deliciouslyella.com, met duizenden online volgers wereldwijd. Een lifestyle was geboren (en Ella is genezen). De recepten zijn gebundeld in dit prachtig vormgegeven boek Deliciously Ella.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Deliciously Ella - Ella Mills

Zoek in artikelen