• onze waardering

Recensie: Elke dag een tekening RECENSIE

Elke dag een tekening is een creatief dagboek voor een periode van één jaar. Het kan fijn en nuttig zijn om een dagboek bij te houden: je kunt de dag van je af schrijven, er misschien zelfs iets van leren, en sommigen vinden het leuk om later terug te lezen wat ze allemaal hebben meegemaakt. Maar ja, een dagboek bijhouden kost een heleboel tijd, zeker als je het echt consequent elke dag wilt doen. De makers van Elke dag een tekening hebben zich verplaatst in de drukbezette mens en zichzelf de vraag gesteld: hoe kun je de dag op een wat snellere manier samenvatten? Door te tekenen, is hun antwoord daarop!

Persoonlijk schrijf ik een stuk sneller dan dat ik teken, dus je moet wel een beetje creatief zijn om hiermee tijdwinst te boeken. Maar het is sowieso heel erg leuk om te doen, ook als je geen ‘vlot potlood’ hebt. Elke dag krijg je een opdracht voor je tekening van die dag. Het valt op dat je in deze opdrachten lang niet altijd iets kwijt kan over hoe je die dag hebt ervaren, wat natuurlijk eigenlijk wel de bedoeling is van een dagboek. Je moet het dus misschien niet per se zien als een echt dagboek, maar meer als een kort dagelijks creatief momentje.

De opdrachten zijn origineel en zetten je aan het denken over grote en kleine dingen waar je normaal gesproken vaak niet zo snel bij stil zou staan. Zo mag je in december bijvoorbeeld tekenen wat je goede voornemens zijn, maar ook iets wat je vandaag gaat lukken. De tekenopdrachten zijn vooral positief en opgewekt van aard. Iets waar je trots op bent, je beste eigenschap, je favoriete tekenfilmfiguur, iets waar je goed in zou willen zijn, iets wat nog op je verlanglijstje staat… dat soort dingen. Maar ook praktische zaken als het tekenen van je werkplek, je aankopen in de supermarkt en je ontbijt. Je kijkt hierdoor anders en bewuster naar alledaagse voorwerpen. Grappig is dat er ook best gekke opdrachtjes tussen zitten: jezelf tekenen als robot of als zombie, of je familie tekenen als dieren…

Leuk is dat Elke dag een tekening geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. Liefhebbers zouden dus bijvoorbeeld samen elke avond na het eten ieder in hun eigen boek, hun dagelijkse tekeningetje kunnen maken! Ook is dit boek een erg leuk cadeau-idee.

Elke dag een tekening

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Talloze mensen willen graag een dagboek bijhouden, maar wie heeft er nu nog zin en tijd om elke dag een lang verhaal te schrijven? Aan het verkoopsucces van de Elke dag een ...-serie te zien, is er grote behoefte aan onze slimme dagboeken: geen lange verslagen, maar een korte herinnering per dag. Zo ook in het gloednieuwe 'Elke dag een tekening', waarin je wordt uitgedaagd om elke dag, jawel, een tekening neer te zetten. Soms wordt je gevraagd om iets uit je dag omschrijven in één tekening en soms krijg je gewoon een knotsgekke tekenopdracht. Wordt het een abstract kunstwerkje, de omtrek van je nieuwste aankoop, of toch een karikatuur van die vervelende collega vandaag? Een beeld zegt tenslotte meer dan duizend woorden ...
  Zo wordt het bijhouden van een dagboek wel heel eenvoudig!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Keep it cool

 • Buiten zinnen - Susan Mallery

 • Recensie: Thuis in planten

Zoek in artikelen