• onze waardering

Recensie: Rebel RECENSIE

‘Rebel’ gaat verder waar ‘Pupil’ is geëindigd: Ember ontvlucht de strenge organisatie Talon om samen met de rebel Riley te vertrekken. Ondertussen is de soldaat Garret meegenomen door de orde van St. Joris en wordt hij als verrader gezien omdat hij Ember hielp te ontkomen. Dit verraad wordt niet licht opgenomen door de organisatie: hij wordt veroordeeld tot de doodstraf.

Ember kan Garret natuurlijk niet aan zijn lot overlaten en wil hem redden. Dat is niet zonder gevaar: Ember en Riley zullen de basis van St. Joris moeten binnendringen om Garret te redden van zijn naderende executie. Ondertussen is Talon vastbesloten om Ember niet te laten ontsnappen. Om haar te traceren, stellen ze een agent aan die haar maar al te goed kent: haar tweelingbroer Dante.

Ember moet zien te ontkomen aan een groeiend lijstje met vijanden. De dagen van zorgeloos surfen en leuke nieuwe vrienden maken is voorbij. Spannende achtervolgingen en vechtscènes zijn er in overvloed. Dit deel zit vol met actie!

Ook in dit deel werkt schrijfster Julie Kagawa met wisselende vertelperspectieven. Vorige keer volgden we Ember, Garret en Riley, en in dit deel komt daar het perspectief van Dante bij. In ‘Rebel’ wordt daarnaast meer informatie over Riley gegeven. Hij is niet meer alleen de mysterieuze en wild aantrekkelijke rebel met zijn eeuwige leren jack. Je leert waarom hij een rebel is geworden en wat zijn rol eerst was in de organisatie. Door Riley’s achtergrondverhaal en het nieuwe vertelperspectief van Dante, leer je bovendien meer over de organisatie Talon. Daar was ik na het lezen van deel één heel erg aan toe.

Een irritatiepunt voor mij was de driehoeksverhouding tussen Ember, Garret en Riley. Tegenwoordig lees je in Young Adult boeken heel vaak driehoeksverhoudingen en in dit deel komt die sterker naar de voorgrond dan in deel één. Ember kan maar niet kiezen. Haar draak wil Riley, hij is spannend en hartstochtelijk. Maar haar menselijke kant wil juist de ontspanning en rust die Garret met zich meebrengt. Aan Embers twijfelende houding ergerde ik me, want ze bleef maar dezelfde argumenten herhalen. Maak een keuze!

Ik kan het niet laten om weer even de mooie coverillustraties van deze reeks te benadrukken. Vorige keer de mooie rode cover van ‘Pupil’ in reliëf met de schubben van Ember. Deze keer kan je de donkerblauwe schubben van de rebel Riley bewonderen. Een heel goede keuze qua vormgeving en ik ben al benieuwd welke huid deel drie gaat sieren (de huid van de mens Garret, zal niet echt als spectaculaire cover werken, hihi).

Julie Kagawa is een ster in sprankelende dialogen schrijven, en ‘Rebel’ leest wederom heerlijk vlot weg. Bovendien heb ik enkele keren hardop moeten lachen om de gesprekken. Dit alles maakt mij benieuwd naar deel drie, zeker aangezien de spanning naar het einde van het boek steeds verder opliep.

Rebel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op de vlucht en klaar voor de strijd... Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in - niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren. Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • YA fantasy boeken series

 • De IJzerkoning

 • De IJzerkoningin

 • Recensie:De Verloren Prins

 • Onsterfelijk

Zoek in artikelen