• onze waardering

Recensie: Dag des oordeels RECENSIE

Brigadier Barbara Havers heeft heel wat goed te maken na alle gebeurtenissen in Italië. Nog één misstap en ze wordt overgeplaatst van Londen naar Berwick-upon-Tweed. Haar ergste nachtmerrie! Dus gedraagt ze zich al een aantal maanden voorbeeldig. Maar deze voorzichtigheid komt haar werk niet ten goede. En dat is volgens inspecteur Tommy Lynley nog erger dan haar eerdere gedrag.

 

Als de feministische bestsellerauteur Clare Abbott vergiftigd blijkt vraagt Barbara of ze deze zaak op zich mag nemen. Ze heeft haar eens ontmoet en denkt dat dit haar kans is om (in ieder geval een deel van) haar fouten goed te maken. Ze vraagt Lynley om hulp en het uiteindelijk lukt het haar om de zaak te bemachtigen. Dan begint het echte werk pas. Barbara staat nog steeds onder toezicht en moet daarom samenwerken met brigadier Winston Nkata. En samenwerken is nou net niet haar sterkste kant.

 

Hoe verder Barbara en Winston met de zaak komen, hoe meer zieke details en bedrog ze tegen komen. En wat heeft de zelfmoord van de zoon van Clares assistente te maken met haar vergiftiging? Ze maken kennis met een familie die veel geheimen met zich mee blijken te dragen, maar wie heeft Clare vermoord?

 

Met Dag des oordeels heeft Elizabeth George weer een pareltje om toe te voegen aan haar bibliografie. Spannend van het begin tot het einde. Als lezer wissel je steeds van verdachte en zelfs als je het heel zeker denkt te weten komt er nog een zeer onverwachte wending. Hierdoor blijft het moeilijk om het boek weg te leggen omdat je steeds weer wilt weten hoe het verder zal gaan.

 

Elizabeth George weet je mee te voeren naar de wereld van de New Scotland Yard met al haar o zo Engelse gewoonten. Je waant je in het drukke Londen en vervolgens weer op het idyllische platteland van Dorset. Het verhaal is zeer toegankelijk geschreven en leest gemakkelijk weg. De auteur besteed veel aandacht aan details wat niet iedereen kan waarderen omdat dit het soms wat langdradig kan maken. Maar voor de liefhebber is dit boek zeker een aanrader. Dag des oordeels is alweer het negentiende inspecteur Lynley – mysterie en wat mij betreft mogen er nog velen volgen!

Dag des oordeels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De jonge William Goldacre stort zichzelf van een van de kliffen in Dorset. Zijn omgeving blijft verslagen achter. Maar wat zit er achter deze tragedie, en hoe ver reiken de consequenties van zijn daad? En in hoeverre heeft zijn zelfmoord te maken met de vergiftiging van de feministische bestsellerauteur Clare Abbott?
  Na de vervelende nasleep van de gebeurtenissen in Italië doet sergeant Barbara Havers haar uiterste best haar fouten te herstellen. Ze heeft Clare Abbott in het verleden eens ontmoet en smeekt Inspecteur Thomas Lynley haar op de zaak te zetten. Die werkt zelf aan een nog verontrustender zaak in Londen.
  Achter de vredige façade van het idyllische plattelandsleven ontdekken Havers en sergeant Winston Nkata een wereld vol verziekt verlangen en bedrog. Aan verdachten hebben ze geen gebrek...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Grey's Anatomy stopt binnenkort volgens Ellen Pompeo

 • Recensie: Lake | 4 hartjes

 • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

 • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

Gerelateerde artikelen

 • Stormgevaar

 • Ik weet wat je denkt

 • Recensie: Het Fluistereiland 4 - Achter het licht

Zoek in artikelen