• onze waardering

Recensie: Hof van doorns en rozen RECENSIE

Beauty en the Beast in een nieuw fantasievol jasje. Een geweldig verhaal dat je verslaafd maakt van het begin tot het einde.

Feyre woont met haar gehandicapte vader en twee zussen in een armoedig huisje. Ze zijn van een welgestelde rijke familie afgetakeld naar een familie in armoede. Feyre is de jongste maar de last van het zorgen voor haar familie valt op haar. Ze voelt zich verplicht hiertoe door een belofte aan haar stervende moeder. Helaas is haar familie niet het waarderende soort. En het feit dat ze alleen nog leven door Feyre is niet iets waarvoor ze haar bedanken. Feyre doet alles om te overleven en ze heeft zichzelf aangeleerd om te gaan jagen. Als ze het bos ingaat zorgt ze dat ze niet te dicht bij de grens van de mensenwereld komt want over de grens begint het Elfidenrijk en daar wonen gevaarlijke wezens die de mensheid niet goedgezind zijn. Als Feyre op een dag gaat jagen dood ze een wolf. Maar de wolf blijkt een Elfiden te zijn en volgens de wet tussen Elfiden en mensen is het een leven voor een leven. Tamil komt het leven van Feyre opeisen en hij geeft haar de keuze om met hem mee te gaan naar zijn landgoed om daar de rest van haar leven te blijven. Eenmaal daar begeeft Feyre zich onder de Elfiden en ze zijn niet allemaal zo vreselijk als ze dacht vooral de knappe maar opvliegende Tamlin niet. Maar er heerst ook een groot gevaar en een vloek op Tamlin en zijn mensen en dit gevaar komt steeds dichterbij…

 

Hof van Doorns en Rozen is een boek dat je vanaf het begin grijpt en niet meer loslaat tot je het boek verslonden hebt. Daarna kan je niet wachten op de volgende delen!

 

Hof van Doorns en Rozen door Sarah J. Maas is losjes gebaseerd op Beauty en the Beast. En aangezien ik een groot fan ben van sprookjes in alle vormen en maten kon ik niet wachten op dit verhaal. Het verhaal is origineel en zeer goed en verslavend geschreven. Het verhaal laat je niet meer los. Tijdens het lezen verdwijn je in de wereld van het Elfidenrijk dit is omdat Sarah J. Maas het verhaal heel beeldend heeft geschreven waardoor de fantasievolle wereld je helder voor de geest komt te staan. De personages worden ook heel sterk uitgewerkt. Je voelt met ze mee en ze hebben een sterke persoonlijkheid. Het romantische verhaal van Beauty en the Beast speelt zich eigenlijk oppervlakkig af maar daaronder gaat een veel diepgaander verhaal schuil. De vloek die rust op Tamlin en de mensen om hem heen, de kwade wezens die steeds vaker mensen aanvallen, en de kwaadaardige wezens die Tamlin probeert tegen te houden. 

Naarmate je verder gaat in het verhaal wordt er steeds meer duidelijk en wordt het verhaal steeds spannender en spannender. Totdat je het boek niet meer kan weg leggen. 

 

Dus als je aan dit boek begint neem er dan de tijd voor zodat je in één keer doorkan!

Hof van doorns en rozen 1 - Hof van doorns en rozen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

 • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

 • De prinses - Wendy Holden

 • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

 • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen