• onze waardering

Recensie: Een warm welkom RECENSIE

 

Plaats voor geluk

De 24-jarige B.J. is na het afronden van haar studie al vier jaar bedrijfsleider van een ouderwets en klein hotel, de Lakeside Inn in Vermont. Het is een succesvolle Inn waar gasten graag terugkomen, vooral omdat B.J. precies weet welke gast graag aan welke tafel dineert en er altijd voor zorgt dat het favoriete potje jam op tafel staat. Alles gaat zijn gangetje, totdat eigenaar Taylor Reynolds zijn Inn bezoekt. Waar B.J. vasthoudt aan het eigen karakter van de Inn, wil Taylor het liefst alles moderniseren en er een groter resort van maken. Op zakelijk gebied kunnen B.J. en Taylor elkaar niet uitstaan, maar op romantisch gebied lijkt er wel een klik te zijn. Wat zal uiteindelijk overwinnen?

Zoals de meeste romans van Nora Roberts is ook ‘Plaats voor geluk’ vrij voorspelbaar, maar daardoor niet minder interessant. Het is zo beeldend geschreven dat het voelt alsof je zelf in de huid kruipt van B.J. en voor de Inn vecht, maar tegelijkertijd ook valt voor de charmes van Taylor. De wispelturigheid van Taylor zorgt ervoor dat het verhaal verrassend blijft, maar ook dat de nodige romantiek niet ontbreekt. Kortom, een heerlijke roman zoals we gewend zijn van Nora Roberts.

Diep water

In haar vakantie gaat Autumn op bezoek bij haar tante Tabby, die het kleinschalig hotel de Pine View Inn runt op een van de mooiste plekjes van het ruige Blue Ridge-gebergte. Ze had zich verheugd om deze weken door te brengen bij haar tante en volop het prachtige gebied te fotograferen. Maar dat pakt anders uit, als ze haar ex Lucas tegen het lijf loopt. Het heeft lang geduurd voordat Autumn over deze pijnlijke relatie heen was en dat ze hem nu tegenkomt in de Inn van haar tante voelt als een klap in haar gezicht. Samen met een aantal bijzondere gasten, logeert hij een tijdje in de Inn. Autumn heeft haar handen vol aan hem, maar als er dan ook nog een moord wordt gepleegd, is niets meer wat het lijkt.

Van ‘Diep water’ verwachte ik een romantisch verhaal over twee oud-geliefden die elkaar weer tegenkomen op vakantie, maar niets is minder waar. Nora Roberts waagt zich met dit verhaal in een richting die we niet zo van haar gewend zijn. Het romantische begin slaat namelijk al snel om in een verhaal vol spanning met een aantal thriller-achtige aspecten. Niet wat je van een roman zou verwachten! Het lijkt alsof Autumn is beland in een van de romans of toneelstukken die Lucas schrijft. Echt een verrassend verhaal en mooi beschreven! Spanning tot op het einde gegarandeerd.

De bundel ‘Een warm welkom’ krijgt van mij 4 hartjes, omdat met name het tweede verhaal mij heeft verrast. Het is geen weerzinwekkende thriller, dus als je daar niet van houdt en het liefst een roman leest, dan is deze bundel zeker een aanrader. 

Een warm welkom

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Plaats voor geluk B.J. is dol op het ouderwetse hotel in Vermont waar ze al vier jaar succesvol de scepter zwaait. Wat haar betreft, blijft alles dan ook zoals het is. Helaas lijkt de nieuwe eigenaar daar anders over te denken. Hoe kan ze hem overtuigen dat ze gelijk heeft? Diep water Na een mislukte relatie heeft Autumn alleen maar hard gewerkt. Hoog tijd voor een vakantie in het hotel van haar tante, dus. Helaas blijkt daar net een wat haar betreft onwelkome gast te zijn ingetrokken: Lucas, de man die haar hart heeft gebroken! 'Opvallend vloeiend geschreven romantische liefdesverhalen met goede plots, sterke karakters en mooie, subtiel flonkerende details.' - NBD Biblion 'Nora Roberts is een woordkunstenaar, ze schildert haar personages met flair en vitaliteit.' - Los Angeles Times

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De moord op Sandringham Castle - S.J. Bennet

 • Hogerop - Helen Wan

 • Het geheim van Flora - Rachel Hore

 • Een vrouw rent over een berg - Yuko Tsushima

 • Iedereen telt mee - Kristin Roskifte

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • 12 x romantische boeken

 • Hoogst gewaardeerde feelgood boeken in 2020 tot nu toe

 • De 6 best verdienende vrouwelijke schrijvers

 • Dansen op lucht - Nora Roberts

Zoek in artikelen