• onze waardering

Recensie: Tara Stiles kookboek RECENSIE

Gezondheidsgoeroe Tara Stiles is oprichter en eigenaar van Strala Yoga in New York. Inmiddels reist ze de hele wereld over om te spreken over yoga en gezondheid. Haar motto is ‘’Als je kunt eten, kun je ook koken’’, dus ze schreef het Tara Stiles Kookboek waarin je honderd gezonde recepten vindt die je in een handomdraai klaarmaakt. De gerechten zijn geïnspireerd op de reizen die ze heeft mogen maken. Zo vind je Indische, Thaise en zelfs Cubaanse gerechten in het kookboek.

Iedere week komt er wel weer een nieuw kookboek uit dat helemaal in het teken staat van gezond eten. Stiles weet zich in dit boek goed te onderscheiden door gerechten een aparte twist te geven en leuke namen te geven. Zo vind je in het boek een ‘luie pad thai’, ‘de klassieke droom’ en ‘kaassaus zonder kaas’. Bijna alle gerechten worden ondersteunt door foto’s die prachtig zijn vormgegeven. Het eten in het boek is zo gevarieerd dat iedereen wel iets lust. Soms komt er zelfs een 'sinner-gerechtje' voorbij zoals een toetje met Oreo. Zo fijn dat een expert eens een keer een goede balans weet te maken tussen gezond en ongezond.

Naast gerechten vind je in Tara Stiles kookboek ook handige tips. Er staat onder andere in welke dingen je beter wel en niet biologisch kunt eten, wat er in je voorraadkast moet staan en dat je moet eten wat je lekker vindt.

Uit het kookboek maakte ik eerst de guacamole klaar die ik at op brood. Super simpel om klaar te maken en deze beviel erg goed. De uitleg was helder en duidelijk. In de ochtend maakte ik ook de gemberthee klaar uit het boek. Naast eten staan er ook veel lekkere drankjes in het kookboek.

Ondanks dat het wéér een kookboek is over gezond eten heeft Stiles het een originele twist weten te gegeven. Een klein minpuntje vind ik dat niet ieder gerecht een foto heeft. Vooral als het gerecht een zelfverzonnen naam heeft, wil ik graag weten hoe het eruit komt te zien. Gelukkig zijn de recepten heel makkelijk en kan er bijna niets misgaan.

Tara Stiles' Kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tara Stiles laat zien hoe jij gemakkelijk gezond kunt leven door te koken met heerlijke ingrediënten die je gewoon om de hoek haalt.


  Maak zelf een keuze uit de de meer dan 100 simpele gerechten die je in een handomdraai maakt. Of het nu een complete maaltijd, juices, salades, gezonde snacks of een lekker dessert is: Tara helpt je graag op weg in de keuken. Met heel veel groenten, geen vlees, en af en toe een beetje suiker. Want we mogen weer normaal eten, als je maar op let dat superleuk is om te maken. Even oefenen en je zult versteld staan van jouw kookkunsten. 'Als je kunt eten, kun je eten' - zo simpel is het volgens Tara.


  De inspiratie voor de recepten ontleent zij aan haar buitenlandse reizen, haar roots (het Midwesten van Amerika) en haar dagelijkse leven in New York.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

 • Yoga helpt

Zoek in artikelen