• onze waardering

Recensie: Genadeklap RECENSIE

Genadeklap is het tweede deel van dossier Metselaer. Op de eerste pagina raadt Loes den Hollander dan ook aan om eerst deel één te lezen. Dus voor iedereen die dat nog niet gedaan heeft en dat wel wil doen, lees eerst Aangetast voordat je deze recensie leest om spoilers te voorkomen.

Gideon Metselaer zit zijn straf uit voor de poging tot doodslag op zijn pleegdochter Tamara. Tenminste, dat heeft hij bekend. De gevangenis valt hem erg zwaar, zwaarder dan hij ooit had gedacht. De lange eenzame opsluiting, de eentonigheid van de dagen maar zeker ook de continue dreiging die om hem heen hangt maken dat de dagen voorbij kruipen. En het bevalt hem maar niets dat hij nauwelijks contact krijgt met zijn vrouw Rifka. Hij weet niet waar ze toe in staat is als hij er niet is om haar te ondersteunen.

Matthias van Eerd is naar de ander kant van het land verhuisd om zijn verleden te ontvluchten. Dit lijkt helaas minder goed te lukken dan hij had gehoopt.

Rifka Metselaer geniet van haar vrijheid nu haar man in de gevangenis zit. Ze is zeker niet van plan om bij hem te blijven maar dat hoort hij wel als hij weer vrij komt. En voordat ze echt van haar leven kan genieten moet ze eerst nog afrekenen met degene die haar oudste dochter Lieve heeft vermoord. En iedereen die haar in de weg staat, staat eenzelfde lot te wachten.

Bea maakt zich zorgen om haar dochter. Het gebrek aan rouw om Tamara en het flirten met diens vriend maken dat ze haar dochter niet meer kent. Of is dit alleen een bevestiging van hetgeen waar ze zich al zo lang zorgen om maakt?

Clemens van Bohemen doet er alles aan om te achterhalen wat er met Tamara is gebeurd. Als hij daarvoor intiemer moet zijn met Rifka dan hij eigenlijk wil zal dat moeten. Samen met Bea en Gideon probeert hij te voorkomen dat Rifka nog meer onherstelbare dingen doet.

Genadeklap is weer een prachtig, bloedstollend spannend verhaal van Loes den Hollander. Het is het tweede deel van Dossier Metselaer maar mijns inziens zeker goed los te lezen. De belangrijke informatie wordt herhaald waardoor het verhaal goed te volgen is. Ondanks dat je als lezer al veel informatie hebt doordat dit het tweede deel is blijft ook dit verhaal spannend en zijn er vele nieuwe wendingen in het verhaal. Deel één is natuurlijk niet meer zo aantrekkelijk om nog te lezen omdat alle spannende dingen al bekend zijn.

Het verhaal wordt door verschillende personages verteld wat het verhaal extra spannend maakt. Loes den Hollander weet de personages zo te omschrijven dat je als lezer met iedereen meeleeft en ze bijna wilt waarschuwen voor het onheil dat op de loer ligt. Door de toegankelijke schrijfstijl leest het boek gemakkelijk weg en is het uit voor je het in de gaten hebt. Zeker een aanrader voor wie van thrillers houdt en natuurlijk voor alle fans van Loes den Hollander.

Dossier metselaer #2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nadat bekend is geworden wat er is gebeurd met Tamara Metselaer, lijken de kaarten geschud. Degene die schuldig is bevonden wordt berecht, degene die geen blaam trof gaat vrijuit. Iedereen kan verder met zijn leven.
   
  Toch klopt er iets niet. Maar wat er niet klopt wordt goed verborgen gehouden, en niet door één persoon. De uiteenlopende gevoelens en frustraties stapelen zich op, en een climax kan niet uitblijven.
   
  Er is altijd een grens aan tolerantie en vergevingsgezindheid. Maar die grens ligt voor ieder mens ergens anders.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

 • Winterzon - Jackie van Laren

 • Herfstrood - Jackie van Laren

 • Mijn dikke vette zombiegoudvis 2 - Mo O'Hara

 • Eerste trailer Pinocchio is uit

Gerelateerde artikelen

 • 10 x boekenthrillers die je afgelopen jaar niet hebt mogen missen

 • Zwijgrecht

 • Bodemloos

 • Halloween special: 5x Regelrechte nagelbijters

 • Recensie: Schijnvertoon

Zoek in artikelen