• onze waardering

Recensie: Harde les RECENSIE

Blake en Erica zijn gelukkiger dan ooit: ze gaan binnenkort zelfs trouwen! Hun leven lijkt dan ook op rolletjes te lopen. Maar dan wordt Erica ongewild met haar neus op de feiten gedrukt. Een voor Erica onbekend deel uit Blake’s verleden komt omhoog drijven – een deel dat Erica’s grootste fantasieën te boven gaat. Kent Erica de man aan wie ze binnenkort het ja-woord gaat geven eigenlijk wel goed genoeg?

Harde les is alweer het vierde deel uit de Hacker-serie van Meredith Wild. Ik moest dan ook even twee keer kijken toen ik in het eerste gedeelte van het verhaal behoorlijk met mijn neus op de feiten werd gedrukt. In Harde les wordt namelijk Erica’s verjaardag gevierd, voor de eerste keer sinds dat ze samen zijn. Erica en Blake hebben in de afgelopen drie boeken al bizar veel meegemaakt dat ik amper kon bevatten dat dat dus blijkbaar in minder dan een jaar tijd allemaal gebeurd is. Bovendien is het pas Erica’s tweeëntwintigste verjaardag. In mijn gedachten was ze heel wat ouder, zeker gezien de gebeurtenissen in de eerste drie boeken én het feit dat ze al een enorm succesvolle onderneming heeft. Ik kon het maar moeilijk bevatten dat ze nog zo jong is! Ik had het wellicht wat realistischer gevonden als ze wat ouder was geweest dan eenentwintig, tweeëntwintig.

Veel tijd om van die ontdekking bij te komen had ik echter niet. Net als in de vorige delen gebeurt er in Harde les heel veel, zowel met Clozpin – Erica’s bedrijf – als met Erica’s vader en binnen Erica’s relatie met Blake. Zo wordt die relatie behoorlijk op de proef gesteld als Erica door Sophia met feiten uit Blake’s verleden wordt geconfronteerd, net voor haar huwelijk. Op haar werk beleeft Erica bovendien spannende tijden, inclusief een behoorlijke twist die ik echt niet aan had zien komen. Het gedoe rondom Daniël neemt bovendien een heftige wending en ook op seksueel gebied gaat alles net een stapje verder. Het is wel duidelijk: je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens het lezen van Harde les.

Meredith Wild zorgt in dit vierde deel gelukkig dat de balans tussen Erica en Blake weer wat meer terug is. Er is nog steeds een machtsstrijd gaande tussen de twee, maar tegelijkertijd luisteren ze ook meer naar elkaar. Dat Blake zichzelf ook eens afremde was een behoorlijk aangename verrassing! Hun relatie groeit, weliswaar niet zonder slag of stoot, maar daardoor wordt hun relatie steeds sterker en sterker.

Waar het derde deel me wat minder beviel, voelde Harde les weer als vanouds. Een echte guilty pleasure waarbij romantiek en spanning, bedrog en de waarheid elkaar in een rap tempo afwisselen. Ik ben nu toch wel benieuwd hoe dit verhaal ten einde komt! 

Harde les

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Blake en Erica staan op het punt te trouwen. Maar dan ontdekt Erica een kant van Blake die hij liever voor haar verborgen had gehouden. Ze doet er alles aan om voor de bruiloft alles over Blakes verleden te weten te komen. Maar is hun liefde sterk genoeg om deze onthullingen te overleven?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De knapste mannen in Netflix Orginal series

 • Redenen dat de winter een fantastisch seizoen is voor boekenwurmen

 • Van Disney Prinsessen naar echte koninginnen

 • Top 10 kookprogramma's en waar je ze kan zien

 • The Lord of the Rings: The Rings of Power teaser is er

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Harde liefde

 • Recensie: Hard lijf

 • Recensie: Harde lust

 • Recensie: Harde leugen

Zoek in artikelen