• onze waardering

Recensie: Armen vol rozen RECENSIE

Armen vol rozen is het tweede boek van Nora Roberts dat gaat over de vier vriendinnen Parker, Mackensie, Laurel en Emmaline, die samen het huwelijksbedrijf Vows runnen. Deze keer staat de bloemiste Emmaline, oftewel Emma, in de spotlight. Emma is een romantische ziel die aan mannelijke aandacht geen gebrek heeft, maar toch steeds op zoek blijft naar 'de ware'. Ze is op zoek naar echte meeslepende liefde zoals in sprookjes en films en zoals bij haar ouders.

Jack Cooke is architect en is al jarenlang bevriend met de vier en met Parkers broer Del. Hij helpt regelmatig mee wanneer er een bruiloft plaatsvindt op het landgoed en er wat extra handen nodig zijn. Tijdens een van deze bruiloften slaat de vonk tussen hem en Emma over en waagt hij het erop om Emma te zoenen. In eerste instantie is Emma overdonderd en bang dat dit de vriendschappelijke banden in de war zal gooien, maar al snel wordt Emma verliefd en stort ze zich vol in deze relatie.

Ondanks dat Armen vol rozen het tweede boek is in een serie van vier, is het boek ook goed op zichzelf te lezen. Wanneer je het eerste boek ook gelezen hebt, weet je iets meer van de band tussen de vier vrouwen en in het bijzonder van Mackensie af, maar dit is zeker niet noodzakelijk voor het verhaal. Zelf vond ik dit boek eigenlijk nog mooier dan het vorige en merkte ik dat ik er meer door geraakt werd. Misschien kwam dit doordat ik me beter aan Emma kon spiegelen dan aan vriendin Mackensie.

Zoals we van Nora Roberts gewend zijn, is ook Armen vol rozen weer een echte feelgood roman met een happy end, die lekker luchtig wegleest. Binnen enkele bladzijden is zij in staat om je in het verhaal op te laten gaan en je mee te nemen in de wedding planning wereld van de vier vriendinnen waar altijd wel iets te beleven valt. Ondanks dat een groot deel van het verhaal gaat over de dagelijkse beslommeringen van het viertal en er dus niet continu hele spannende dingen gebeuren, wordt het verhaal geen moment saai of voorspelbaar. Dit is wat mij betreft een kracht van Roberts: met de juiste mix van alle daagse bezigheden, afgewisseld met spanning, je toch elke bladzijde geboeid weten te houden en je het gevoel weten geven dat je een lekkere luchtige roman leest die je raakt. 

Ik heb dan ook weer genoten van deze heerlijke meeslepende roman met de juiste dosis liefde, drama en humor en ben dan ook zeker van plan om de andere twee delen (die in augustus van dit jaar zouden moeten verschijnen) te gaan lezen! Ik ben erg benieuwd of de overgebleven twee vriendinnen Parker en Laurel ook hun match zullen vinden...

Vriendinnenreeks 2 - Armen vol rozen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  De vriendinnenreeks Mackenzie, Emma, Lauren en Parker zijn al vriendinnen zo lang ze zich kunnen herinneren. Met z'n vieren runnen ze Vows-wedding planners. Elke trouwdag maken ze tot iets bijzonders: origineel, uniek en onvergetelijk. En ze zijn er zo druk mee dat ze nauwelijks tijd hebben voor de liefde in hun eigen leven. Deel 2 Emma Grant heeft het ontzettend naar haar zin als bloemist bij Vows. Hoewel ze meer dan genoeg aandacht krijgt van mannen, is ze haar droomman, met wie ze nog lang en gelukkig zal leven, nog niet tegengekomen. Maar wacht eens even, misschien heeft ze hem allang ontmoet! Jack Cooke is namelijk niet alleen haar beste vriend, hij is ook nog eens verpletterend knap en gek op haar. Een betere match bestaat niet, toch?. Er is alleen is één probleem: hij is niet een man voor huisje-boompje-beestje. En Emma wil niets liever...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 17 beste LGBTQ films

 • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • 12 x romantische boeken

 • Hoogst gewaardeerde feelgood boeken in 2020 tot nu toe

 • De 6 best verdienende vrouwelijke schrijvers

 • Boekerij zoekt leespanel voor nieuwe politieserie {afgelopen}

Zoek in artikelen