• onze waardering

Recensie: Een wereldreis in 100 kleurplaten RECENSIE

Backpackersbijbel Lonely Planet staat bekend om hun reisboekjes. Nu hebben ze iets nieuws: een kleurboek met 100 kleurplaten van de mooiste plekken op aarde. Deze plekken zijn gebaseerd op de meest bezochte en best gewaardeerde plaatsen van de reisexperts van Lonely Planet. Dit levert een kleurboek op vol met iconische gebouwen, stadsgezichten, maar ook prachtige natuurverschijnselen en bijzondere dieren. Het boek heeft natuurlijk als doel om jou te prikkelen en te inspireren om zelf de wereld rond te reizen.

Kleuren moet toch rustgevend zijn? Het kleurboek van Lonely Planet in ieder geval niet. Tijdens het bladeren door het boek zat ik al te stuiteren van reisplannen die ik in mijn hoofd aan het maken was. Van de kaft alleen al word je blij. De kaft is wit met een grote kleurplaat van de Indiase Taj Mahal voorop. Om de kleurplaat op te fleuren hebben ze sommige witte vlakken opgevuld met glanzen goud. Zo mooi! De letters op de kaft zijn lichtblauw. Het past allemaal precies bij elkaar.

Op de eerste bladzijde wordt uitgelegd hoe Lonely Planet de 100 mooiste plekken heeft bepaald. Je kan natuurlijk nooit voor iemand invullen wat hij of zij de mooiste plek ter wereld vindt. Voor mij is dat bijvoorbeeld Phang Nga Bay in Thailand, terwijl ze in het boek hebben gekozen voor Ko Tao in Thailand. Het zijn dus vooral veel toeristische plekken die je ziet zoals het Anne Frank Huis in Amsterdam, Tate Modern in Engeland of Pompeï in Italië. Na de uitleg beginnen de honderd kleurplaten. Bovenin staat en kleurplaatnummer met het land waar de bezienswaardigheid zich bevindt en hoe het heet. Niet alle kleurplaten zijn trouwens een bezienswaardigheid, er kunnen ook kleurplaten van mooie dieren uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika tussen zitten. Op de achterste bladzijdes vind je nog extra uitleg over alle tekeningen. Een hele leuke extra toevoeging.

De kleurplaten zelf zijn ook erg mooi. Ik heb natuurlijk niet alle 100 plekken met mijn eigen ogen kunnen bewonderen, maar met de plaatsen die ik heb gezien in het echt en die in het kleurboek staan, komen goed overeen. De vakjes die je kunt kleuren zijn niet te klein en niet te groot; precies goed. Alleen de kleurplaten van natuurgebieden vind ik een beetje saai om te kleuren, omdat je er weinig afwisseling in patronen hebt.

Van mij krijg 'Een wereldreis in 100 kleurplaten’ vier hartjes. Ondanks de honderden kleurboeken die constant op de markt worden gebracht, vind ik dit wel een heel leuk idee van Lonely Planet. Een ‘Een wereldreis in 100 kleurplaten’ is een goed cadeau voor iedere reiziger of degene die nog dat extra zetje nodig heeft om die ene wereldreis te gaan maken.

Een wereldreis in 100 kleurplaten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een wereldreis in 100 kleurplaten bevat de mooiste plekken op aarde om in te kleuren De kleurplaten vormen de top 100 van meest bezochte en best gewaardeerde plaatsen van de reisexperts van Lonely Planet. De illustraties, niet alleen van iconische gebouwen en stadsgezichten, maar ook van prachtige natuurverschijnselen en bijzondere dieren, zullen gegarandeerd de creativiteit prikkelen en je inspireren om ook zelf de wereld rond te reizen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Rebekah Mikaelson keert terug naar Mystic Falls in Legacies

 • Harlem Shuffle - Colson Whitehead

 • Het huis onderaan de klif - Sharon Gosling

 • De roadtrip - Beth O'Leary

 • De strijd om de Hartenkoningin - Tonke Dragt

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Handboek voor de soloreiziger

 • Recensie: Film & serie locaties

 • Recensie: 100 reizen die je leven veranderen

 • Mythische runs in de wereld - Lonely Planet

 • Recensie: Mythische trektochten in de wereld

Zoek in artikelen