• onze waardering

Recensie: Rover gezocht RECENSIE

In het rijk van koning Ignaz, dat bestaat uit één enkel eiland, leidt iedereen een heel tevreden bestaan. Iedereen, behalve wachtmeester Ravenhorst. Hij heeft al jaren niks te doen omdat er geen rovers op het eiland zijn. En daar is hij ziek van geworden. Finn, de stalknecht, maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn vriend de wachtmeester. Hij verzamelt al zijn moed en gaat met gevaar voor eigen leven op zoek naar een rover. Op zijn tocht komt Finn draken tegen, tovenaars en goudlibellen. Maar vindt hij ook rovers? 

Udo Weigelt heeft een heerlijk fantasierijk boek geschreven. Finn maakt ontzettend spannende, grappige avonturen mee. Ik moet toegeven dat ik toen ik dit boek voor het eerst zag mijn twijfels had, maar die neem ik allemaal terug. Het boek leest heel makkelijk en is ook geschikt voor beginnende lezers. De woordkeuze is makkelijk en er zijn kleine tekststukken.

Bij de titel Rover gezocht denk je in eerste instantie dat het boek geschikt is voor jongens. Integendeel, het boek laat juist zien dat meisjes hetzelfde zijn als jongens. Zo kan iedereen er thuis van meegenieten en leren. Finn laat zien dat zodra je een doel in je leven hebt, alles een stuk beter gaat en je je niet meer nutteloos voelt. Dit is een les waar zelfs volwassenen nog iets van kunnen leren. Finn maakt vrienden en leert dat je iedereen een tweede kans moet geven. Een jongen die in een wrede wereld belandt, laat zien dat als je aardig blijft het wel lukt.  

Het boek ziet er prachtig uit. De perkamentachtige bladzijdes en krijttekeningen geven een karakteristiek gevoel. De illustraties zijn over hele bladzijdes verdeeld en geven je een beeld bij het verhaal. Zo kom je erachter hoe een goudlibellen en echte rovers eruitzien. Udo Weigelt geeft je een geheel boek, waar je niet vanaf kan blijven.

Rover gezocht is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, maar ook leuk voor de ouders. Het is grappig en creatief. Je kinderen weten niet waar ze moeten kijken in dit kleurrijke boek. Na dit spannende einde, verwachten we dat er een volgend boek komt. Wij wachten met een vol rovershart op het vervolg.

Rover gezocht

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In het rijk van koning Ignaz, dat bestaat uit één enkel eiland, leidt iedereen een heel tevreden bestaan. Iedereen, behalve wachtmeester Ravenhorst. Hij heeft al jaren niks te doen omdat er geen rovers op het eiland zijn. En daar is hij nu ziek van geworden.
  Finn, de stalknecht, maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn vriend de wachtmeester. Hij verzamelt al zijn moed en gaat met gevaar voor eigen leven op zoek naar een rover.
  Op zijn tocht komt Finn draken tegen, tovenaars en goudlibellen. Maar rovers...?

  Udo Weigelt studeerde Duits en geschiedenis. Sinds 1998 schrijft hij boeken voor volwassenen en kinderen. Dat doet hij meestal onder zijn eigen naam, maar ook wel eens als Moritz Petz, of als E.T.W. Igel.

  www.udoweigelt.com

  Marieke Nelissen is illustrator en grafisch ontwerper. Ze was een van de winnaars van de Lemniscaat Illustratiewedstrijd 2015 en illustreerde eerder voor uitgeverijen als Leopold en Gottmer. Rover gezocht is haar eerste boek bij Lemniscaat.

  www.lepetitstudio.nl

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Netflix hits en de bijbehorende boeken

 • De slechtste romantische relaties die ontstonden in tv-series

 • 10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De zusterklokken

 • 6x de spannendste dystopische boekenseries

 • Recensie: De zomer aan het meer

Zoek in artikelen