• onze waardering

Recensie: Scorpio RECENSIE

Scorpio vertelt het verhaal van huurmoordenaar Michael “de Kameleon” en zijn targets Gaelle (voormalig Europees hardloopkampioene) en haar zoon Lukas.
Gaelle wordt wakker in een psychiatrisch ziekenhuis en wordt beschuldigd van poging tot moord op haar zevenjarige zoon. Zij kan zich hier niets van herinneren. Heeft ze dat echt geprobeerd? Ze weet het niet en twijfelt aan zichzelf. Langzaam komen de herinneringen terug maar niemand gelooft haar.
Michael weigert om een kind te vermoorden en zijn werkgever Scorpio wil met hem afrekenen. Michael is nu zelf de prooi en de huurmoordenaars die achter hem aan zitten weten dat ook hij een zwakke plek heeft. Hoe gaan Gaelle en Michael zich uit hun benarde situaties redden?

Hilde Vandermeeren schrijft korte hoofdstukken. De ene keer over Michael, de andere keer over Gaelle. Het heen er weer gaan tussen de verschillende hoofdpersonen maakt het spannend en je wil blijven lezen. Ook gaan er hoofdstukken over Michaels jeugd in Polen. Deze geven weer hoe Michael geworden is wie hij nu is. Het verhaal speelt zich vooral af in Duitsland, maar ook in Polen, Frankrijk, Nederland en Italië.

Wie heeft Scorpio opdracht gegeven om Gaelle en Lukas te laten vermoorden en waarom? Gaelle gaat aan iedereen twijfelen. Haar man Bernd, vriendin Ebba. Heeft het te maken met de erfenis van haar moeder die eraan komt? In het boek duurt het even voor je weet wie de opdracht heeft gegeven en waarom. Je kunt zo zelf allerlei scenario’s bedenken en de uitkomst zal je verrassen.

Hilde Vandermeeren kan in de korte hoofdstukken snel en duidelijk de situatie en omgeving beschrijven, je zit er meteen in. Omdat Hilde Vlaamse is staan er af en toe woorden tussen die wij Nederlanders net iets anders zeggen, en dat maakt het juist leuk.

Je komt van alles te weten over de wereld van de huurmoordenaars met hun eigen internet (Dark Web), vermommingstechnieken en codetaal.

Scorpio is een leuk boek en ook spannend. Het duurt even voor het op gang komt en voor je ziet hoe alles in elkaar past. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht omdat de schrijfster nogal opgehemeld wordt op de achterkant van het boek. Het boek was wel spannend, maar niet mega spannend.

Scorpio

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een gezinsweekend ontwaakt Gaelle in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild. Michael is een huurmoordenaar in dienst van Scorpio. De organisatie ontziet niemand, wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven. De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

 • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

 • De bloedstollende avonturen van Vladimir Von Rotenbeck: De nepvampier - Sophia Drenth

 • Ariadne - Jennifer Saint

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Schemerzone

 • Recensie: Pas op voor de buren

 • Recensie: Rusteloos

 • Bodemloos - Damen & Vandermeeren

Zoek in artikelen