• onze waardering

Recensie: De bijenkoningin RECENSIE

Liefhebbers van de schrijfstijl van schrijfster Santa Montefiore opgelet, want het boek De bijenkoningin van Cristina Caboni zal jullie zeker aanspreken. Angelica is een vrouw, die als Imker in haar camper de hele wereld over reist. Bloemen, bijen en honing zijn de grootste passie van deze temperamentvolle en mysterieuze Italiaanse. Alleen tussen het gezoem van de bijen en het intense aroma van hun honing is ze zichzelf en kan ze haar eenzame jeugd en verloren liefde even vergeten. Wanneer Angelica terugkeert naar de plek waar ze ooit zo gelukkig is geweest, krijgt ze te horen dat haar tante Margherita haar imkerij en woning op Sardinië aan haar heeft nagelaten. Helaas azen er meerdere mensen op dit prachtige erfgoed en er is maar één man die haar kan beschermen: haar jeugdliefde Nicola. Lukt het Angelica haar huis te behouden? En kan Nicola haar wonden helen en Angelica haar ware thuis doen vinden?

Cristina Caboni is schrijfster, rozenkweker en imker. Dus natuurlijk weet zij als geen ander hoe je een honingzoet boek moet schrijven! De bijenkoningin is een échte zomerroman die je in één keer uit wil lezen, je wordt namelijk meegesleept in een heel bijzonder liefdesverhaal. Caboni voegt een stukje magie aan haar verhaal toe, op een manier dat het toch geloofwaardig blijft, zelfs voor mensen die helemaal niet in magie geloven. De hoofdstukken van het boek openen allemaal met een honingsoort, die een betekenis hebben op het verloop van het verhaal. Ze noemt dit ook wel het honingschrift. Zo opent hoofdstuk één met de Rozemarijnhoning oftewel Rosmarinus officinalis. Een honing die verfijnd, geurig en zacht is. En je de moed geeft om te veranderen. Klinkt goed toch?

Angelica wordt neergezet als een sterke en avontuurlijke vrouw. In het boek leert zij de vrouwelijke inwoners van het eiland Abbadulche kennen. Samen met de creativiteit van de andere vrouwen proberen zij het hele eiland te veranderen in een bron van inkomsten. Dit geeft je als vrouwelijke lezer van dit boek, een gevoel van girlpower! Caboni weet de omgeving en de personages zo goed te beschrijven, dat je er als lezer ook écht een beeld bij kan vormen. Na het lezen van De bijenkoningin ben je zeer waarschijnlijk zelfs zo nieuwsgierig, dat je het liefst gelijk een vakantie zou willen boeken naar het prachtige Sardinië.

De bijenkoningin geeft je niet alleen een heerlijk zomers en goed gevoel, maar het zorgt er ook voor dat als je voortaan een potje honing gaat kopen, je niet zomaar het eerste potje bloemenhoning koopt wat je ziet. Maar dat je misschien wel écht gaat nadenken over welke soort bij jouw gevoel past. Heerlijk en zoet!

De bijenkoningin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De jonge Italiaanse Angelica reist als imker de hele wereld rond. Maar ze voelt zich nergens echt thuis. Ze heeft moeite haar eenzame jeugd en haar grote verloren liefde te vergeten. Alleen tussen het gezoem van de bijen en de intense aroma van hun honing is ze zichzelf. Alles verandert op de dag dat Angelica hoort dat ze het huis en de imkerij erft van Margherita, de vrouw die haar alles geleerd heeft over honing en bijen. Voor het eerst voelt Angelica zich ergens thuis, in het huis op Sardinië. Maar meerdere mensen azen op het huis en er is maar één iemand die haar kan beschermen: de mysterieuze Nicola. Lukt het Angelica haar huis te behouden? En kan Nicola haar wonden helen en Angelica haar ware thuis doen vinden? Met De bijenkoningin schreef Caboni opnieuw een betoverende, verleidelijke roman vol geuren, sfeer en emoties.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De dochter van de parfumeur

 • Recensie: De bloementuin

 • Recensie: De verloren brief

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Het huis met de spiegels

 • Het huis met de spiegels - Cristina Caboni

Zoek in artikelen