• onze waardering

Recensie: Sapman RECENSIE

Sapman is een gezond kookboek voor het hele gezin. Sapjes, smoothies, shots, tonics: je vindt ze allemaal terug in dit heerlijke boek.

Er zijn sappen die je voor of na het sporten kan drinken, sappen speciaal voor kinderen, sappen om af te vallen en zoveel meer. Ook staat het boek boordevol tips en vind je er meer info over sapkuren, samen met twee programma’s samengesteld door Andrew Cooper.

Met Sapman in huis heeft niemand meer een excuus om geen groenten en fruit te nuttigen!

Zoals de titel al deed vermoeden, staat Sapman boordevol heerlijke sappen en smoothies en ieder sapje of smoothie heeft een specifiek doel. Sommige sappen zijn goed voor je huid, andere sappen zorgen voor het verbranden van vetten of helpen je te herstellen na een work-out.

Vooraan in het boek staat een handige lijst met producten die je als basisvoorraad kan inslaan en een overzicht dat aangeeft waar alle soorten groenten en fruit precies voor dienen. Zeker voor mensen die pas beginnen met het maken van sappen en smoothies, is dit een groot hulpmiddel.

Het leukste aan Sapman vind ik dat Andrew Cooper alles voor ons heeft uitgezocht. Je moet niet zelf nadenken welke ingrediënten bij elkaar passen en wat de beste combinaties zijn. Dit is allemaal al door de schrijver samengesteld en wie toch wil experimenteren, kan aan de slag met de overzichten en zijn handige tips.

Recept 1: Taylors lievelingssmoothie

Ik was erg benieuwd naar een smoothie die ook lekker is voor kinderen en dus besloot ik de lievelingssmoothie van Taylor te maken.

De smoothie bevat ingrediënten die in bijna elke winkel te vinden zijn. Ook zijn ze eenvoudig te bewaren dus je kan deze smoothie op elk moment van de dag maken wanneer je er zin in hebt.

Het maken van de smoothie ging erg vlot. Andrew Cooper werkt in zijn boek met maateenheden die je niet moet afwegen. Dit zorgt ervoor dat je op korte tijd een heerlijke smoothie kan maken zonder onnodig veel werk.

Taylors lievelingssmoothie is heerlijk zoet en is duidelijk geschikt voor het hele gezin. Het is een smoothie die mij echt kan bekoren dus ik maak hem zeker nog vaker.

Recept 2: De groene god

Na een fruitsmoothie, besloot ik ook een groentensmoothie uit te testen. Ik koos voor de groene god omdat deze je energie geeft en deze dus erg geschikt is als ontbijt of als vier uurtje.

Ook bij deze smoothie zijn de ingrediënten eenvoudig te vinden in bijna elke supermarkt en lang houdbaar. Het leuke is dat Andrew Cooper bij verschillende recepten ook tips geeft om aan het recept nog een extra ingrediënt toe te voegen. Zo kan je de smoothie nog wat extra pit geven.

De groene god was minder zoet dan Taylors lievelingssmoothie, maar daarom niet minder lekker. Ik vind hem erg geschikt om te drinken voor het sporten. Op die momenten ga ik hem in de toekomst dan ook maken.

Sappen en smoothies drinken is sinds enkele jaren weer helemaal hip en met Sapman kun je nu ook zelf aan de slag. De door Andrew Cooper samengestelde sapkuren nemen veel werk uit je handen en zorgen voor een gevarieerd aanbod aan groenten, fruit, eiwitten en granen. Het boek is gebruiksvriendelijk en geeft naast recepten ook handige tips voor een gezondere levensstijl. 

 

Sapman

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Acteur-model Andrew Cooper, bekend van onder andere de Coca Cola-reclames, geeft in Sapman meer dan 100 ideeën voor sapjes, smoothies, shots, tonics en meer. Het boek bevat informatie over de positieve gezondheidseffecten van diverse vitamines, groenten en fruit en hoe je deze essentiële voedingsstoffen op een makkelijke manier, via deze drankjes, binnen kunt krijgen. Andrew Cooper laat zien hoe je deze zonder problemen in je dagelijkse eetpatroon kunt verwerken. Voor jezelf én je gezin, want het boek bevat diverse recepten die favoriet zijn bij Andrews kinderen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Halloween films die niet eng zijn

 • De ergste film clichés 

 • De leukste Disney samenzweringstheorieën

 • De 12 beste LGBTQ+ boeken

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De saboteur

 • Het gym

 • Maar buiten is het feest

Zoek in artikelen