• onze waardering

Recensie: Blockbusters - Het geheim van Monet RECENSIE

Als Storm met zijn ouders op een veiling is, vangt hij een verdacht gesprek op. Uit wat hij daarvan opmaakt, weet hij het meteen: dit wordt een nieuwe opdracht voor Blockbusters, een geheim groepje dat hij samen met 3 vrienden vormt en waarmee ze allerlei mysteries zullen ontrafelen. Storm wil later net zo’n goede onderzoeken worden als zijn oom, en met hem samen op expeditie gaan. Daarvoor moet hij nu eerst alvast heel veel oefenen.

Samen met zijn vrienden ontrafelt hij beetje bij beetje het mysterie, en komt hij erachter dat er een hoop misgaat in de kunsthandel doordat er een kartel actief is, een groep oplichters die afspraken maken over de prijzen op de veiling, en daardoor de biedingen (veel te) laag houden. Uiteraard is dit verboden, maar de politie heeft niet genoeg bewijzen. Gelukkig zijn daar de Blockbusters om dit tot op de bodem uit te zoeken!

Het geheim van Monet is het tweede boek in de Blockbusters-serie. Manon Berns schreef eerder ook al het verhaal Het Picasso Mysterie. Net zoals dit eerste boek is ook Het geheim van Monet weer een vlot geschreven verhaal. Het passende en herkenbare taalgebruik en gemakkelijke zinnen zorgen ervoor dat je zo door het boek heen leest. Storm en zijn Blockbuster-vrienden beleven weer een groot avontuur dat erg goed aansluit bij de doelgroep (10-12 jarigen), doordat het spannend en herkenbaar is.

Manon Berns is een kunstkenner, en dat kun je merken in haar boeken. Waar je in Het Picasso Mysterie al lezende meer te weten kwam over Picasso en het kubisme, zal je nu gegarandeerd een en ander oppikken over Monet en het impressionisme. Ik heb er zeker weer wat dingen van geleerd die ik voorheen nog niet wist. Het verhaal is informatief zonder dat het een leerboek lijkt, het zit juist lekker door het verhaal heen geweven waardoor het boek toch leuk blijft om te lezen! De verhalen uit de Blockbusters-serie zijn dus goede en spannende boeken, die niet voor niets de “Dan Brown voor jeugd” genoemd worden.

Blockbusters - Het geheim van Monet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Blockbusters-serie van kunsthistoricus Manon Berns werd door De Telegraaf beschreven als 'Dan Brown voor jongeren'.

  De l1-jarige Storm en zijn beste vrienden jimi en Juul vormen samen de Blockbusters: een geheim genootschap van nieuwsgierige ontdekkers. Storms moeder is restaurateur van schilderijen. In haar atelier aan huis onderzoekt zij wereldberoemde meesterwerken. Lezenderwijs steken kinderen wat van kunst op, maar de boeken zijn vooral heel leuk en spannend.
  Het geheim van Monet is het tweede deel in de serie.
  De Blockbusters mogen met Storms moeder mee naar een kunstveiling. Daar ontdekken ze dat een kartel het gemunt heeft op het schilderij van Monet dat Storms moeder net heeft gerestaureerd. Tijdens een nieuwe missie om het kartel te stoppen, komen de Blockbusters erachter dat Monet een geheim had en ze leren wat het impressionisme en de liefde met elkaar te maken hebben...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

 • Seizoen 1 en 2 van Manifest komen naar Netflix

 • De beste romantische relaties die zijn ontstaan in tv-series

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Het Picasso Mysterie

 • Recensie: De verborgen dromen van Dalí

 • Recensie: Blockbusters - Het kandinsky bedrog

 • Banksy ontmaskerd - Manon Berns

Zoek in artikelen