• onze waardering

Recensie: Het allermakkelijkste kookboek ter wereld RECENSIE

Het allermakkelijkste kookboek ter wereld. De titel zegt eigenlijk genoeg. Dit kookboek staat boordevol recepten waarin twee tot maximum zes ingrediënten worden gebruikt. De voorbereidingen, kook- en baktijden zijn kort en je hebt weinig afwas.

Hapjes, desserts, snacks, ovengerechten,… je vindt ze er allemaal in terug. De ingrediënten staan aangegeven met foto’s dus zelfs door het lezen van het recept verlies je bijna geen tijd. Zelfs de meest onervaren kok tovert met Het allermakkelijkste kookboek ter wereld een lekkere maaltijd op tafel.

In Het allermakkelijkste kookboek ter wereld, begint Jean-François Mallet met enkele aanwijzingen die het gebruik van het boek nog gemakkelijker maken. Je vindt er een lijstje terug met basis kookgerei en basis kruiden die je bijna voor elk gerecht nodig hebt.

Ook enkele tips over het stijfkloppen van slagroom, schillen van appelsienen en de manier van inkoken worden gegeven.

Daarna beginnen de recepten. Het boek heeft een indeling (in de volgorde: aperitieven, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten) maar die weet je alleen als je achteraan in het register kijkt. Tussen de recepten zelf staan geen hoofdstukken aangegeven. Dit miste ik soms wel tijdens het bladeren want ik moest telkens achteraan kijken om te zien op welke pagina de juiste categorie begon.

De recepten zijn dan weer erg eenvoudig. In een oogopslag zie je wat je nodig hebt en hoelang de bereiding zal duren. De meeste recepten zijn standaard voor vier personen maar je kan altijd zelf omrekenen hoeveel van de ingrediënten je nodig hebt als je kookt voor meer of minder personen.

Ik besloot een hoofdgerecht en een dessert te maken. Gebakken tomaten met ei en Romige Crème met bosaardbeien.

Recept 1: Tomaten met ei

Ik besloot de tomaten met ei te maken als lunch omdat ik het toch net iets te weinig vond om ze als avondeten te serveren.

Het recept is, zoals het boek aangeeft, heel simpel en voor de bereiding had ik enkel een mesje en ovenvaste schaal nodig, dus inderdaad weinig afwas!

Hoewel het een enorm simpel recept is, had ik dit nooit eerder klaargemaakt of gegeten. De combinatie van tomaat en ei was verrassend lekker. Er werd één tomaat per persoon geteld maar dit vond ik persoonlijk wat weinig. Tenzij je er nog een extra gerecht bij klaarmaakt. Dan is het wel voldoende.

Het leuke aan dit recept is dat het snel klaar is, en je het op elk moment van de dag kan eten. ’s Morgens bij het ontbijt, ’s middags als snelle lunch en ’s avonds als extraatje bij een ander gerecht. Nu ik deze lekkere combinatie ken, ga ik hem in de toekomst zeker nog eens maken.

Recept 2: Romige crème met bosaardbeien

Met desserts heb ik de ervaring dat het meestal veel tijd kost om iets lekkers op tafel te toveren. Ik was dan ook erg benieuwd naar de romige crème met bosaardbeien omdat die er heerlijk zomers uitziet en volgens het boek maar tien minuten bereidingstijd kost (en een uur koelen in de koelkast).

De bereiding kan je eigenlijk al doorheen de dag maken want na minimum een uur koelen, kan je hem op elk moment snel opkloppen met de mixer en over de glazen verdelen. Ook bij dit recept heb je weinig afwas. Je hebt je enkel een kom en een mixer nodig en natuurlijk de glazen om het dessert in te serveren.

Ondanks zijn eenvoud was het dessert enorm lekker. Bosaardbeien waren erg moeilijk te vinden dus koos ik uiteindelijk voor gewone aardbeien maar het resultaat was bijna hetzelfde. Het is een simpel dessert dat ik zeker durf aanbieden op een feestje. En voor meer variatie kan je elke soort fruit gebruiken waardoor het telkens een ander dessert is.

Het allermakkelijkste kookboek ter wereld is het eenvoudigste kookboek dat ik ooit in mijn handen heb gehad. De recepten zijn duidelijk en door het gebruik van de foto’s is het boek erg mooi vormgegeven. Soms staan er wel recepten in die bijna kant en klaar gekocht worden. Uiteraard zijn ze dan snel klaar maar ik zou eerder voor een gerecht kiezen waar ik zelf nog wat werk aan heb. Gelukkig mag je met het merendeel van de recepten zelf aan de slag en is het een handig hulpmiddel voor iedereen die graag in de keuken staat.

 

Het allermakkelijkste kookboek ter wereld

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van J.-F. Mallet maakt zijn belofte waar: met dit boek kan iedereen een mooie maaltijd op tafel zetten! Het boek bevat bijna 200 recepten met maximaal 6 ingrediënten per recept. Weinig ingrediënten betekent weinig moeite en ook nog eens weinig afwas! Maak de heerlijke Jambalaya, verras je familie met de makkelijke kalfsrollade met asperges of geniet van een van de vele pizza- en pastagerechten. Alles wordt duidelijk in beeld gebracht waardoor dit een ideaal kookboek is voor beginners, studenten en voor iedereen die snelle inspiratie voor het avondeten nodig heeft.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

 • 16x de leukste musical films

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

 • Dit staat ons te wachten in de laatste aflevering ooit van Once Upon A Time

 • De Netflix romcom 'Holidate' met Emma Roberts wil je niet missen

 • De hoogstgewaarde chicklits van 2018

Zoek in artikelen