• onze waardering

Recensie: The green kitchen smoothies RECENSIE

Luise Vindahl en David Frenkiel schrijven al enkele jaren voor hun blog ‘The Green Kitchen’. Met succes want The Green Kitchen Smoothies is alweer hun derde kookboek en dit compacte boekje smaakt naar meer. Het boek is net een slag kleiner dan de rest van hun kookboeken maar daarom niet minder leuk. De uitstekende fotografie maakt dit boek tot een pareltje in je kast. Veel kleur dat afsteekt tegen de meer ingetogener achtergrond. Alleen al om de foto’s van het eten zou je dit boek in je bezit willen hebben.

Smoothies zijn helemaal hip maar misschien ook wel een klein beetje afgezaagd. Niet in de ogen van Luise Vindahl en David Frankiel omdat er meer mogelijk is dan alleen een banaan met wat sinaasappelsap in de blender gooien. Zij maken hun drankjes tot een ware kunstvorm, felle kleuren, mooie laagjes, verschillende texturen. Wissel die ongezonde taarten maar om voor deze fruitkunstwerkjes op je feestje. Maar soms heb je even geen zin in teveel poespas en dan staan er in The Green Kitchen Smoothies ook een aantal simpele recepten die er ook zeker niet minder om smaken.

Wie dacht alleen maar smoothie recepten te vinden in dit boek komt bedrogen uit. Luise Vindahl en David Frankiel delen graag hun recepten voor notenspreads, muesli, notenmelk en enkele andere desserts met hun lezers. Simpele recepten die door de thuiskok die graag alles zelf maakt waarschijnlijk juichend ontvangen worden. Zelf maakte ik de pindakaas, die nu al half leeg in de koelkast staat. This is definately a keeper.

The Green Kitchen Smoothies heeft voor ieder wat wils. Met een uitgebreide inleiding wat betreft de benodigde apparatuur en ingrediënten is dit boek uitermate geschikt voor de beginnende smoothiemaker. Maar ook de meer gevorderde thuiskok kan met dit boek uit de voeten door middel van de ware kunstwerkjes en enkele recepten voor basis ingrediënten. 

The green kitchen smoothies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In The Green Kitchen Smoothies delen David en Luise van de blog Green Kitchen Stories hun favoriete smoothierecepten. Lees hier meer!

  The Green Kitchen Smoothies
  Een smoothie is de makkelijkste manier om meer groenten en fruit - en daarmee vezels en waardevolle antioxidanten - binnen te krijgen. In The Green Kitchen Smoothies delen David en Luise hun favoriete smoothierecepten, zoals de uitslaapsmoothie, een warme smoothie of een sinaasappel-sesamsmoothie. Beginnend bij de basis wordt eerst uitgelegd welke apparatuur nodig is en krijg je praktische tips voor het maken van de beste smoothies. Naast gewone smoothies staan er ook smoothies in met verschillende lagen. Als extraatje bij je smoothie staan er recepten in het boek voor heerlijke snacks, ontbijtjes, desserts en notenpasta's.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • Deze series krijgen een nieuw seizoen

 • Love is All You Need (DVD)

 • Recensie: Het mooiste verhaal over mijn familie

Zoek in artikelen