• onze waardering

Recensie: Als ik weg ben RECENSIE

Net zoals de meest boeken van Abbi Glines, speelt Als ik weg ben zich weer grotendeels af in Rosemary Beach. Ditmaal is het de beurt aan Mase Colt-Manning. Dit personage dook al op in de vorige boeken van Abbi Glines en trok toen al de aandacht. Nu is het tijd om hem beter te leren kennen en dat is zeker geen straf.

Wanneer Mase op een ochtend wakker wordt in het huis van zijn zus staat hij oog in oog met de nieuwe schoonmaakster. Deze eerste ontmoeting is voldoende om zijn hart sneller te laten kloppen. Reese weet zich echter geen houding te geven en maakt een nerveuse indruk. Ze heeft enkel de ervaring dat mannen slechte bedoelingen hebben en weet niet goed wat ze met de aardige Mase aan moet. Toch krijgt ook zij gevoelens die ze nog niet eerder heeft gehad.

Net als de vorige boeken van Abbi Glines komen in Als ik weg ben ook verschillende pikante scenes voor, waarbij je fantasie af en toe op hol slaat. Mase wordt beschreven als een erg knappe man die menig vrouwenhart laat kloppen. Toch zit er een erg goede verhaallijn in het boek verwerkt. Zo leren we ten eerste Mase niet alleen kennen als de zoon van Kiro Manning, maar als de persoon die hij daadwerkelijk is. Voorafgaand aan het verhaal wordt de reden beschreven dat Reese besloten heeft om uit haar huidige woonplaats te vertrekken. In de loop van het verhaal leert Reese dat niet alle mannen hetzelfde zijn en dat er ruimte moet zijn voor vertrouwen. Langzaam aan kruipt Reese dan ook meer uit haar schulp.

De verschillende personages uit de vorige boeken zijn ook weer van de partij in dit deel. Hierdoor krijg je steeds meer het gevoel dat je deel uitmaakt van de gemeenschap en leer je de personages steeds beter kennen. Daarnaast merk je ook de veranderingen op, wie had immers ooit gedacht dat Grant Carter zo'n toegewijde vader zou worden.

Het verhaal eindigt met een open einde en het is meteen duidelijk dat er een vervolg gaat komen. De ontwikkelingen die beide personages hebben doorgemaakt tijdens het verhaal worden totaal op zijn kop gezet op de laatste bladzijde. Door het einde zo'n onverwachte wending te geven heeft Abbi Glines ervoor gezorgd dat je het vervolg wel wilt lezen. Ook al vond je het boek minder, toch wil je weten hoe het verder zal gaan.  Hieruit blijkt maar weer dat de schrijfster nog niet klaar is met de belevenissen in Rosemary Beach en dit zal ook voor menig lezer gelden.

 

Rosemary Beach - Als ik weg ben

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  NMase Colt-Maning heeft altijd de voorkeur gegeven aan zijn eenvoudige leven als boer in Texas boven zijn erfenis als zoon van een legendarische rockster. Sterker nog: hij gaat nauwelijks op bezoek bij zijn vader in Rosemary Beach, zeker niet als dat betekent dat hij bij zijn kwaadaardige halfzus Nan moet overnachten. Dit verandert volledig als hij een razend knappe schoonmaaktster hem toevallig wakker maakt met een valse maar levendige imitatie van de liedjes van een countryster...

  Reese Ellis is eindelijk vrij: na een moeilijke jeugd grijpt ze de kans aan om schoon te maken bij de rijkste families van Rosemary Beach. Maar dan staat ze op het punt haar baan kwijt te raken als ze een fout begaat in het huis van haar belangrijkste klant: Nan Dillon. Als een hete, halfnaakte vreemdeling met de nonchalante houding van een echte cowboy haar te hulp komt, is ze geïntrigeerd - en al snel een beetje nerveus als hij interesse in haar toont. Reese heeft nog nooit een man ontmoet die ze kan vertrouwen. Is Mase de uitzondering op de regel?og niet beschikbaar

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

 • Terschelling - Linda van Rijn

 • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • Abbi Glines boeken series

 • Perfecte zomer

 • De Vincent Boys: Gevaarlijk spel

 • Recensie: Bijna verliefd

Zoek in artikelen