• onze waardering

Recensie: Dit laaiende vuur RECENSIE

In Dit laaiende vuur krijgt hoofdpersoon Lucille te maken met verschillende tegenslagen. Haar moeder komt niet terug van haar vakantie, haar vader zit in een inrichting en ze wordt verliefd op de jongen op wie ze juist niet verliefd mag worden. Lucille besluit om zelf voor haar jongere zusje te gaan zorgen en schakelt geen instanties in. Ze neemt een baantje aan om de rekeningen te betalen en ze krijgt hulp van haar beste vriendin en diens tweelingbroer. Kan Lucille alle ballen hoog houden in haar leven en daarnaast ook nog verliefd zijn?

Het boek Dit laaiende vuur heeft een prachtige cover waar je direct naar toe wordt getrokken. De prachtige kleuren passen perfect bij een herfstig boek dat je erbij pakt met een lekker kopje thee en een koekje (of twee). De titel past erg goed bij de cover, want de kleuren doen je gelijk denken aan vuur. Helaas passen de titel en de cover niet echt goed bij het verhaal zelf. Het laaiende vuur slaat op de liefde die Lucille voelt voor de jongen op wie ze juist niet verliefd mag worden, maar dit is helemaal niet het belangrijkste uit het boek. Andere thema’s uit het boek zijn veel belangrijker en die komen niet terug op de cover of in de titel.

Lucille is een lief, maar tegelijkertijd ook een stoer personage. Ze doet er alles aan om ervoor te zorgen dat haar zusje niets tekort komt. Ze zet zichzelf vaak genoeg op de tweede plek en probeert zoveel mogelijk zorgen voor haar zusje te verbergen.

Een minpunt van dit boek is de hoeveelheid drama. Lucille valt van drama in drama en de hoeveelheid zorgde soms voor een tikje ongeloofwaardigheid. Het boek zou juist nog sterker zijn als het drama iets minder zou zijn en er meer focus zou zijn op de positieve gebeurtenissen in het boek.

Dit laaiende vuur is een redelijk dun boekje, met een abrupt einde. Het einde is open, maar toch blijf je niet met onnodige vragen achter. Alles is ingevuld, al had de schrijfster misschien meer naar het einde kunnen toeleven. Het boek had ook gerust 40 of 50 pagina’s meer kunnen hebben.

Met Dit laaiende vuur heeft Estelle Laure een sterk, maar ook lief boek neergezet. Het boek had minder drama en meer bladzijdes mogen hebben, maar al met al een heerlijke read voor de herfst, met een bijpassende cover. 

Dit laaiende vuur

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de perfecte filmversie van mijn leven is dit het moment waarop hij me vastpakt, naar zich toe draait en kust. Maar hij heeft een vriendin. Iemand van wie hij houdt. Iemand anders dan ik.

  Als haar moeder verdwijnt staat de 17-jarige Lucille er plotseling alleen voor. Ze moet voor haar kleine zusje zorgen, een
  bijbaan nemen om de rekeningen te kunnen betalen, huiswerk doen en het huishouden…
  Op het moment dat alles om haar heen uit elkaar valt, wordt Lucille hartstochtelijk verliefd. En dan uitgerekend op degene op wie ze niet verliefd mág worden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

 • De leukste Lord of the Rings memes

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

Gerelateerde artikelen

 • Was hij in de aanbieding?

 • Fleur zet de bloemetjes buiten

 • Throne of Glass fancast favorieten

Zoek in artikelen