Recensie: FIFA 2017 - PS4

Hoewel ik geen fanatieke gamer ben, kan ik vele uurtjes doorbrengen achter een controller als ik een spel naar mijn hart heb gevonden. Omdat FIFA reeds jaren zovelen in zijn greep heeft, besloot ik dit spel zelf eens uit te testen. Voetbal kan me in het echt immers bekoren, dus waarom zou de gamevariant er niet in slagen?

Wanneer je in vol enthousiasme aan een spel wilt beginnen, kan de installatietijd wel eens tegenvallen. EA-games heeft hieraan gedacht en zorgt voor een match die je kan spelen tijdens het wachten op de voltooiing van de nodige installaties. Zodra die achter de rug zijn, krijg je de keuze uit vier offline mogelijkheden, namelijk:

- Journey: een verhaalmodus. Je gaat spelen met de jonge speler Alex die carrière wilt maken in de voetbalwereld. Zijn journey bepaal je door zowel op als naast het veld te kiezen uit verschillende opties. Ook zijn privéleven komt hierbij beperkt aan bod.

- Carrière: klassiek. Deze modus is gericht op het behalen van targets. Je kiest een speler die je zo veel mogelijk probeert te verbeteren en waarmee je door de competities vliegt.

- Kick-off: een snelle match. Voor zij die simpelweg wat willen ‘voetballen’.

- Ultimate team: manager spelen. Je stelt zelf een team samen waarvan je de managertaken vervult.

Uiteraard zijn er ook onlinemogelijkheden. Hiervoor dien je echter te beschikken over toegang tot het Playstation Network, een te betalen toegang van Playstation zelf. Deze mogelijkheden heb ik bijgevolg niet uitgetest. Online kan je onder andere van de multiplayer modus genieten.

De offline mogelijkheden dus. Laat me beginnen met de gemakkelijkst vast te stellen zaken, zoals de graphics. Die zijn helder, kleurrijk en kwalitatief. Er zijn spellen die het nog beter doen, maar FIFA 17 kan op dit gebied zeker zijn mannetje staan. Daarnaast een woordje over de controls: die zijn goed. Het bewegen van de spelers gebeurt op een natuurlijke manier waarbij je het gevoel hebt wel degelijk een verschil te maken door je eigen geweldige controllercapaciteiten. Vooral tijdens de duels en het uitvoeren van cornerschoppen of vrije trappen (dan verschijnt er een richtkruis) is dit gevoel erg aanwezig.

Qua modus heeft iedereen zijn of haar voorkeur, maar de meest gevarieerde is zonder twijfel de verhaalmodus. Het volgen van de jonge speler Alex is een erg leuke toevoeging die het spel een stuk aantrekkelijker maakt. Vooral gezien je zijn carrière en karakter kan vormen door bij beslissingen steeds te kiezen tussen drie mogelijke reacties.

Een soort van mini Sims toevoeging die een fijne meerwaarde biedt bovenop de klassieke opties van het gewone spelen. Wat eveneens een duim omhoog verdient, is de aanwezigheid van de vrouwenteams. Hoewel het hier niet om een groot onderdeel van de game gaat, blijft het wel een opsteker.

Uiteraard zijn er ook minpuntjes. Het spel vertoont hier en daar al eens een mankementje, zoals het heel traag laden van pagina’s. Meer algemeen stoort het frequent gebruikt klein lettertype. Zelfs de jongste gamer met de scherpste ogen zal wat aan gezichtsvermogen inboeten door het verplichte staren naar de kleine lettertjes.

FIFA 17 is een sterke game binnen zijn categorie, waarbij vooral de verhaalmodus een goede toevoeging is aan de reeds bestaande sterke punten van het spel. Met de heldere, duidelijke grafics, een goede basis van leuke ploegen en gewoon ouderwets ‘voetbal’plezier zal deze game zeker voor uren vermaak kunnen zorgen. 

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • De Glitterclub: In de musical

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Vamp on heels

  • Cold Case 2 - Countdown - Tina Frennstedt

Zoek in artikelen