• onze waardering

Recensie: Het RAK boek RECENSIE

Het RAK boek, waarbij RAK staat voor Random Acts of Kindness, biedt je 333 manieren om iets goeds of leuks te doen voor een ander. En dat geeft jou dan ook weer een goed gevoel! Een win-win-situatie dus. Elise de Rijck had een duidelijke doelgroep voor ogen bij dit boek: naast dat je een ander blij moet willen maken, moet je ook creatief zijn om jezelf een Raktivist te mogen noemen. Ook moet je in staat zijn om even terug te gaan naar het kind in jezelf, want je gaat een heuse eed afleggen voor het pasje van de geheime club van raktivisten.

Je gaat ietwat foute complimenten rondstrooien – denk in de categorie ‘jij bent cooler dan de Power Rangers’ – maar ook ga je bijvoorbeeld ballonnen uitdelen aan kinderen en kleine kadootjes verstoppen in de speeltuin. Je gaat zelf confetti maken en gezichtjes tekenen op alle bananen die je maar kunt vinden. Je gaat fietszadels van wildvreemden afdrogen na een regenbui en andere wildvreemden vrolijk goedemorgen wensen.

Nóg weer andere wildvreemden ga je zomaar bloemen overhandigen. Daarna ga je naar de bibliotheek om lieve briefjes in willekeurige boeken achter te laten. Maar ook wat minder dolle en meer reële dingen komen aan de orde, zoals iemand mailen of sms’en dat je aan hem of haar denkt, stoppen met roddelen, oude kleding aan een goed doel geven, voer aan het dierenasiel doneren, enzovoort. Voor ieder wat wils dus eigenlijk, iedereen kan iets goeds doen!

De suggesties voor het doen van goede en leuke dingen zijn soms een beetje gek, maar vaak wel goed en makkelijk uitvoerbaar en ze brengen veelal een grote glimlach op je gezicht. Ze worden afgewisseld met allerlei positieve spreuken. Spreuken zoals ‘The world is filled with nice people. If you can’t find one, be one!’

Het boek is vrolijk vormgegeven en daar kun je zelf ook nog een bijdrage aan leveren. Je mag namelijk naar hartenlust knippen, plakken, tekenen, schrijven en kleuren. Ook leuk is de stap die wordt gemaakt van het boek naar de online wereld. Je kunt je zogenaamde RAK-missies op social media delen met de hashtags #hetrakboek en #raktivist.

Het RAK Boek - Random Acts of Kindness

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een cool teken-, knip- en plakboek met leuke opdrachten
  Een 'random act of kindness' is een onbaatzuchtige daad. Je doet iets voor een ander zonder er zelf voordeel uit te halen. Gewoon, omdat het leuk is. Kom achter je computerscherm vandaan en laat je liefste zelf zien. Geef gratis complimentjes weg. Was niet alleen jouw auto, maar ook die van je buren. Geef iemand een medaille, gewoon omdat hij of zij het verdient. Doe eens boodschappen voor die oudere vrouw in je straat. Of verras je vriendin door een avondje op te passen op de kinderen zodat zij eens met manlief uit eten kan (of eens kan doorslapen). Maak de wereld een betere plek, een #RAK per keer!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Grey's Anatomy stopt binnenkort volgens Ellen Pompeo

 • Recensie: Lake | 4 hartjes

 • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

 • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

Gerelateerde artikelen

 • De Storm - Martin Scherstra

 • Meghan & Harry - Op zoek naar vrijheid - Omid Scobie

 • Grensverleggend boek: Heimwee naar hagelslag

Zoek in artikelen