• onze waardering

Recensie: Het borstkankerkookboek RECENSIE

Het borstkankerkookboek is geschreven om patiënten een actievere rol te kunnen geven in hun behandeling. Het boek is niet alleen geschreven voor mensen die al borstkanker hebben, maar ook voor wie een verhoogd risico heeft of voor wie gewoon gezond wil leven. In het boek wordt eerst uitleg gegeven over borstkanker en de risicofactoren. Ook word beschreven waarom bepaalde voedingssoorten niet goed voor je zijn. De gegeven informatie wordt onderbouwd door diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken zoals ontbijt, soep en nagerechten en gebak. Dit maakt het gemakkelijk zoeken naar een recept. Er staan veel recepten in die aantrekkelijk zijn om te maken. Ook staan er veel mooie foto’s bij waarvan je al honger krijgt als je het ziet. De teksten zijn gemakkelijk te lezen en niet te uitgebreid. De achtergrondinformatie is een goede inleiding op de recepten en maakt ook duidelijk waarom dit boek gemaakt is. De opmaak van het boek is overzichtelijk en rustig. Dit maakt het prettig om door te lezen en om de recepten te gaan maken natuurlijk. De meeste recepten zijn goed uit te voeren en er is genoeg variatie in moeilijkheidsgraad en tijdsinvestering. De recepten zijn erg divers waardoor er voor iedereen wel wat te vinden is.

Voor deze recensie heb ik de pompoenplaatkoek, stoofvlees met dadels en kikkererwten en gebakken gevulde appels met kaneel, vijgen en rozijnen gemaakt. De pompoenplaatkoek was wat meer werk dan ik had verwacht. Pas als je het recept gaat doorlezen merk je hoeveel voorbereiding je nodig hebt. Hierin miste ik een bereidingstijdindicatie bij het recept. Het resultaat was echter overheerlijk dus het wachten was al snel weer vergeten.

Het stoofvlees met dadels en kikkererwten is 1 van mijn nieuwe favoriete recepten geworden. Wat een heerlijke smaakcombinatie. Het kost even wat tijd maar dat is het zeker waard.

De gevulde appels waren wel oké, waarschijnlijk moeten ze langer in de oven dan wordt aangegeven in het recept want nu vond ik ze nog aan de harde kant. Op de baktijd van de appels na klopte alle recepten precies.Alles bij elkaar is het borstkankerkookboek van professor Mohammed Keshtgar zeker een aanrader. Het enige nadeel is de titel van het boek. Hierdoor zal het maar door een beperkte groep mensen gekocht gaan worden. En dit is jammer want de recepten zijn erg toegankelijk en lekker. En wie wil er nu niet gezonder leven en hun kans op borstkanker verkleinen? Aan de andere kant is het lastig om een andere titel te kiezen aangezien het boek vooral gericht is op borstkankerpatiënten.

Het borstkankerkookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In België ontwikkelt één vrouw op negen tijdens haar leven borstkanker, jaarlijks worden er meer dan 10.000 nieuwe gevallen gediagnosticeerd. Borstkanker is wereldwijd veruit de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat een gezond voedingspatroon het risico op de ziekte kan verminderen en de overlevingskansen van de patiënte kan verhogen.

  In 'Het borstkankerkookboek' verwerkt de Londense borstkankerspecialist Mo Keshtgar de laatste wetenschappelijke studies over borstkanker en voeding. Hij geeft advies over welke voeding je het best mijdt, met mate eet of net méér, en biedt je simpele suggesties om deze veranderingen toe te passen in je dagelijks leven. De verleidelijke verzameling van meer dan 100 recepten omvat ontbijt, soepen, salades, vis en schaaldieren, gevogelte en vlees, vegetarische gerechten, lekkernijen en drankjes. Bovendien is elk gerecht afgestemd op de mogelijke bijwerkingen tijdens of na de behandeling.

  Professor Mo Keshtgar is oncologisch chirurg aan het Royal Free Hospital en University College in Londen. Hij specialiseerde zich in borstkanker en verwierf autoriteit met zijn baanbrekende behandelingen en zijn studies naar de oorzaken van de ziekte. Hij schreef dit boek met een team van deskundigen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Hopeloos (Sea Breeze #7) - Abbi Glines

 • Meneer Wilder en ik - Jonathan Coe

 • De witte roos

Zoek in artikelen