• onze waardering

Recensie: Grenzeloos gezond RECENSIE

In Grenzeloos gezond laat hockeyster Ellen Hoog zien hoe zij al reizend over de wereld een gezond eetpatroon in stand weet te houden. Gebaseerd op de keukens van zeven verschillende landen – Argentinië, Zuid-Afrika, China, Australië, Engeland, Ibiza en de Verenigde Staten – presenteert Ellen vijftig recepten. Wat is gezond eten volgens haar? Het boek bevat geen uitgesproken ideologie: vis, vlees, eieren, zuivel en gluten zijn alom aanwezig. Er is zelfs ruimte voor guilty pleasures uit ieder land. De recepten bevatten geen verboden, wel veel groente, fruit en superfoods, en áltijd een mooie, aanlokkelijke foto ter ondersteuning. Kortom, ‘gewoon’ gezonde recepten voor een gezond lichaam.

De gedachte van Ellen is dat al het eten ook meegenomen kan worden, zodat je bijvoorbeeld het ongezonde vliegtuigeten aan je voorbij kunt laten gaan. Dit boek richt zich niet alleen op gezond eten, ook gezond sporten staat in de aandacht door 6 work-outs met in totaal 36 sportoefeningen, begeleidt met uitleg en foto’s van Ellen in actie.

Door de vele foto’s, het dikke en matte papier en de harde kaft is Grenzeloos gezond al meteen een prettig boek om doorheen te bladeren. Het eten ziet eruit om je vingers bij af te likken; je wilt meteen aan de slag. Veel recepten bevatten een kort verhaaltje van Ellen, maar niet allemaal. Dat is jammer want die verhaaltjes geven context bij het recept. Nu is de logica bij sommige recepten zoek. In de categorie Zuid-Afrika staat bijvoorbeeld een recept voor Chocoladetaart met mascarpone-frambozencrème. Is dit een typisch Zuid-Afrikaans recept? Dat zou je op het eerste gezicht niet zeggen. Of is dit iets dat zij daar gegeten heeft? Ook zijn een aantal recepten bijna te simpel om in een kookboek te zetten. Een recept voor McFlurry met als ingrediënten roomijs, m&m’s en 4 eetlepels melk is geen wereldschokkend vernieuwend recept. Met sommige recepten zal je je ook moeten voorbereiden op een aanslag op je portemonnee. Producten zoals gojibessen, chiazaad, kokosolie, speltmeel en kokosbloesemsuiker zijn nu dan wel hip en dus overal verkrijgbaar, goedkoop zijn ze zeer zeker niet.

Als proef heb ik twee recepten gemaakt: een brood van zoete aardappels met sinaasappel en pecannoten en een vegan cheesecake met kiwi en gember.

Zowel het brood als de cheesecake zijn erg goed gelukt, en zeker voor herhaling vatbaar! De beschrijvingen bij de recepten zijn duidelijk, wat het koken erg prettig gemaakt en zorgt voor een geslaagd resultaat. De hele week heb ik kunnen pronken met een gezond tussendoortje én een gezond dessert!

Ellen heeft een aantrekkelijk kookboek geschreven. Het heeft recepten die wat meer tijd vergen, makkelijke en snelle recepten en recepten als je even wilt zondigen. Die extra calorietjes kunnen er meteen weer afgetraind worden met haar work-outs.

Grenzeloos gezond

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Grenzeloos gezond laat tophockeyster Ellen Hoog zien dat je altijd en overal ter wereld fit kunt zijn door gezond te eten en te blijven bewegen. Geïnspireerd door haar vele trainingsstages, oefenduels en toernooien in Buenos Aires, Kaapstad, Peking, Sydney en Londen, ultieme relaxweekjes op Ibiza en een geweldige roadtrip door de USA - brengt Ellen 45 makkelijke, gezonde recepten én 36 uitdagende sportoefeningen, plus allerhande praktische tips voor onderweg.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • Hem versus haar - Ellen Hoog en Kelvin de Lang

Zoek in artikelen