• onze waardering

Recensie: Choc Addict RECENSIE

In Choc Addict van Lannoo vind je honderdvijftig recepten terug die allemaal rond chocolade draaien. Taarten, koekjes, ijs, desserts, bonbons, drankjes,... niets ontbreekt er in deze heuse chocoladebijbel. Van eenvoudige chocoladedipjes tot spectaculaire regenboogtaarten, je vind ze allemaal terug in dit handige boek voor echte chocoladeliefhebbers.

Bij het doorbladeren van Choc Addict kwam het water me spontaan in de mond. En dat terwijl ik helemaal niet zo'n chocolade verslaafde ben. Maar de gerechten die in Choc Addict staan spreken gewoonweg iedereen aan. Er staan recepten in die maar een beetje chocolade bevatten en recepten die werkelijk een chocoladebom zijn. Het aanbod is zo uitgebreid dat je het boek zes keer doorbladert voor je kan kiezen wat je wil bereiden.

Ook in kon echt niet kiezen. Er staan zoveel gerechten en soorten gebak in waar ik zelfs nog nooit van hoorde dus ik heb het boek vaak met verwondering doorgebladerd en in mijn hoofd al een twintigtal recepten uitgezocht voor diverse gelegenheden die er nog aankomen. Uiteindelijk besloot ik zelf om het bananen shortbread met stukjes melkchocolade en de zachte taart uit te testen. Een recept met maar een beetje chocolade en een recept met veel chocolade.

Recept 1: Bananen shortbread met stukjes melkchocolade

Bananenbrood is een soort gebak die in mijn vriendengroep vaak ter sprake komt. Zelf had ik het nog nooit gegeten of klaargemaakt dus toen ik dit recept bij het doorbladeren ontdekte besloot ik dat ik het toch echt eens zelf moest gaan testen. De recepten in Choc Addict zijn overzichtelijk en voorzien van een duidelijke foto. Dit vind ik altijd erg handig wanneer ik een nieuw gerecht uittest. Je hebt meteen een beeld van hoe het eindresultaat er uit hoort te zien.

Na het mengen van het deeg, wat erg vlot verliep, zette ik de vorm in de oven en het bananenbrood kwam er bijna perfect uit. Er werd aangeraden om het bananen shortbread te laten afkoelen maar natuurlijk was ik zo nieuwsgierig dat ik zo lang niet kon wachten. We hebben er dan ook maar meteen enkele stukjes van gesneden en ontdekten dat bananenbrood ook heerlijk is wanneer je het warm eet. Ik was aangenaam verrast door de smaak en textuur omdat gebak eigenlijk vetarm is en ik verwacht had dat het nogal droog zou zijn, wat dus totaal niet het geval was. Bananen shortbread met stukjes melkchocolade is overheerlijk!

Recept 2: Zachte taart

Na een soort gebak te maken met weinig chocolade besloot ik erna de zachte taart uit te testen. Deze zag er echt uit als een chocolade bom in vergelijking met het bananen shortbread.

Na de ingrediënten te mengen tot een deeg, wat eenvoudig was dankzij de duidelijke instructies, werd hij gebakken volgens de aangegeven temperatuur en baktijd. Omdat het in mijn geval om een verjaardagstaart ging besloot in hem eens hij afgekoeld was, te bedekken met het chocoladeglazuur dat ook te vinden is in het boek.De taart was zoals de titel van het recept al aangaf heerlijk zacht en smeuïg en zeker voor herhaling vatbaar.

Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes maar het verdient er eigenlijk zelfs nog meer. Choc Addict is een echte chocoladebijbel met de allerbeste recepten. Chocoladegebak maken is niet zo simpel als het lijkt maar met dit boek tovert zelfs de meest onervaren thuiskok de lekkerste desserts en taarten op tafel. Hoewel ik eigenlijk maar zelden chocolade eet, krijgt dit boek toch een ereplaats in de kast en ga ik er vaker recepten uit gebruiken. 

Choc Addict

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De zoetste zonde
  Bijna :­) iedereen is wel fan van chocolade! In Choc Addict leer je alles wat je wilt weten over chocola, maar vooral: het verleidt je met 150 recepten die je meteen een boost geven! Taarten, koekjes, dranken, desserts... Van magische mango-wittechocoladetaart en chocolade-kokos-cheesecake tot dubbele chocomuffins en chocolade­kastanjetaart. Met 20 basisbereidingen en vele weetjes over chocolade.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

 • Alle Beauty and the Beast films door de jaren heen

 • Deze personages werden uit de serie geschreven na het slechte gedrag van de acteur

 • De leukste vampier boeken

 • Populaire boeken die in juli 2021 verschijnen

Gerelateerde artikelen

 • Een soort Spotify voor e-books?

 • Trotter Reizen Italië - Lannoo

Zoek in artikelen