• onze waardering

Recensie: Slimme eenpersoonsmaaltijden RECENSIE

Hoe kook je lekker, gevarieerd en gezond voor jezelf, zonder dat je met een overschot aan eten blijft zitten? Sam Stern heeft dé oplossing. In het boek Slimme eenpersoonsmaaltijden geeft de kok je 130 lekkere recepten voor elke dag. Restjes hoef je helemaal niet weg te gooien en drie dagen hetzelfde eten is ook nergens voor nodig, het de kunst om creatief om te gaan met de juiste producten. Wist je bijvoorbeeld dat je met de restjes van een gebradenkip, de volgende dag een heerlijke gezonde wrap of kipsandwich kunt maken? Meer trek in aardappel? Maak dan de aardappelkoekjes met kip en dragon. De recepten van Sam Stern zijn niet alleen heerlijk maar ook goed voor de portemonnee. Low-budget en lekker, klinkt als een win-winsituatie!

Sam Stern kookt al zo lang als hij zich kan herinneren. Met zijn liefde voor goed eten heeft hij al duizenden jongeren en ouderen geinspeerd om zelf lekker eten te bereiden. In 2005 verscheen zijn eerste kookboek Cooking Up a Storm, een wereldwijde bestseller, en sindsdien is het hard gegaan met zijn carrière, zo werkte hij mee aan verschillende televisieprogramma's en schreef hij nog meer kookboeken. Slimme eenpersoonsmaaltijden is zijn nieuwste boek, waarin het allemaal draait om creatief zijn in de keuken. Het boek opent met een voorwoord van Sam. Hij vertelt hoe het boek is ontstaan en wat zijn idee achter deze manier van koken is. Na deze leuke persoonlijke opening volgen er een aantal pagina's met tips voor een slimme voorraadkast en bewaaradviezen, handig om verspilling tegen te gaan!

Alle 130 recepten zijn duidelijk beschreven en eenvoudig om te maken. Ook worden de gerechten verduidelijkt aan de hand van mooie fotografie. Dit vind ik persoonlijk altijd een must aan een kookboek, een foto zegt meer dan duizend worden. Maar er is meer, alle gerechten bestaan eigenlijk uit twee of meer recepten. Sam Stern heeft de gerechten in tweeën gedeeld, zodat je de volgende dag een andere maaltijd kunt maken met restje. Natuurlijk wilde ik even testen of deze manier van koken écht werkt! Op dinsdag maakte ik paella, natuurlijk was deze hoeveelheid veel te veel voor mij alleen. Normaal gesproken zou ik het invriezen of het de volgende dag nog een keer eten, maar dit keer maakte ik op woensdag van de restjes arancini mozzarella paella balletjes. Lekker om te eten als snack of met een groene salade. Ja, het was een beetje machtig, maar o zo heerlijk!

Foto's: de paella en de arancini mozzarella paella balletjes

Ik heb de kookkunsten van Sam Stern pas net ontdekt, maar ik ben nu al fan. Slimme eenpersoonsmaaltijden is een feest voor iedereen die 's avonds voor zichzelf moet koken en hier wel een beetje hulp bij kan gebruiken. Het resultaat is too good to share! 

Slimme eenpersoonsmaaltijden

  • Auteur:

    Sam Stern
  • Verschenen:

    15 februari 2017
  • Uitgave:

    ISBN 9789461431653
    Uitgever Good Cook
    192 pagina's
  • Uitgever:

    Good Cook
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos ex- perimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen. Maar hoe pak je dat aan en hoe zorg je ervoor dat je slim inkoopt? Sam Stern geeft in Slimme eenpersoonsmaaltijden het antwoord.

    Gebruik 1 aubergine voor 2 gerechten: maak een pasta met aubergine, tomaten en basilicum en eet de volgende dag een Japanse aubergine-misosalade. Koop gerust voor jezelf dat pak mosselen: op dag 1 eet je de mosselen traditioneel en op dag 2 maak je van de overgebleven, reeds gegaarde mosselen, een prachtige pastasaus.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Too good to share

Zoek in artikelen