• onze waardering

Recensie: Weg van jou RECENSIE

Recensie: N.I. Monteny - Weg van jou

Op een bruiloft een man in een bezemkast kussen die niet jouw man is en daar vervolgens helemaal hoteldebotel van zijn. Het overkomt Anouk, die getrouwd is met Cas, terwijl haar schoonzus in de badkamer betrapt wordt door een populaire filmrecensent. Dan is er ook nog het einde van een jeugdhonk waar jongeren uit de hele stad graag naar toe gaan. Oftewel, drama genoeg voor een heerlijke chicklit!

In Weg van jou volgen we twee hoofdpersonen en hun familie: Anouk die al jaren (dacht ze) gelukkig getrouwd is met Cas, en Helena die sinds zijn geboorte alleen zorgt voor haar inmiddels 26-jarige zoon Alex. Het leuke aan deze roman van N.I. Monteny is dat ze de focus vasthoudt op de hoofdpersonen, maar ook de andere personages in het boek genoeg aandacht geeft en een eigen rol. Zo maak je ook kennis met Bob, de vader van Helene, die na het overlijden van zijn vrouw wel weer toe is aan een leuke vrouw in zijn leven. Dan mag een Tinderaccount natuurlijk niet ontbreken, opzet door zijn lieve kleinzoon Alex. En ook Alex leer je beter kennen. Zowel de situatie rondom het samenwonen met zijn vriendin Anna, als de strijd om het behouden van het jeugdhonk. Daardoor wordt het verhaal niet eentonig en houdt het je aandacht vast. Waar sommige personages en hun verhaallijn aan het einde van een roman niet helemaal zijn afgerond, is dat in Weg van jou niet het geval. Fijn voor de lezer!

De schrijfstijl van N.I. Monteny is erg prettig en daardoor leest de roman lekker weg. Het leuke aan dit boek is wel dat de schrijfster duidelijk uit België komt, vanwege een aantal uitdrukkingen en woorden die je soms verrassen. Zo worden de vriendjes en vriendinnen 'lief' genoemd en komt 'amuseren' regelmatig voorbij. Met zo'n 325 pagina's is het een roman waar je redelijk snel doorheen bent, maar als je een lezer bent die af en toe een hoofdstuk lees, leent dit boek zich daar ook uitstekend voor. Je bent zo weer bij. 

Weg van jou van N.I. Monteny krijgt van mij 4 hartjes. Het is een leuke en vlotte roman, met een goed uitgedachte verhaallijn en sprekende personages. En ook niet geheel onbelangrijk: met een leuke omslag die zeker opvalt in de boekenwinkel!

Dit was de Chicklit.nl recensie van N.I. Monteny - Weg van jou

Weg van jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Terwijl alleenstaande moeder én eeuwige vrijgezel Helena op haar nichtjes past en een acute aanval van basorexie probeert te bedwingen, kust haar schoonzus Anouk op een bruiloft een man die niet de hare is. In een garderobekast. Patriarch en weduwnaar Bob rijgt ondertussen de internetdates aan elkaar en Helena's zoon Alex vraagt zich af of samenwonen met zijn vriendin Anna wel zo'n goed idee was. Een lente en een zomer lang raast een storm door de familie Van Antwerpen die de relatiekaarten stevig door elkaar schudt. En dan is er nog dat telefoontje van een televisiezender.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Weg van jou - Sophie Jansen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

 • Recensie: Weg van jou

 • Weg van jou

 • Fase 3 van de Leesclub met 'Liefde van je leven'

Zoek in artikelen