• onze waardering

Recensie: De Royals - Verleiding  RECENSIE

'Het lot is voor de zwakken: mensen die niet genoeg kracht of eigen wil hebben om hun leven vorm te geven zoals zij willen. Ik ben er nog niet, ik heb nu nog niet genoeg kracht, maar op een dag wel.' 

Ella is een wees die keihard werkt om zich staande te houden. Ze klust bij als stripteasedanseres en combineert dit met naar school gaan. Dat is natuurlijk niet ideaal; haar leven draait vooral om overleven. Maar dan komt Callum Royal in beeld, een steenrijke vriend van Ella's overleden vader. Callum blijkt haar voogd te zijn en neemt haar mee naar zijn landgoed. Callum ziet Ella als zijn dochter, maar zijn vijf zonen accepteren niet zomaar dat ze er een zus bij krijgen...

Erin Watt is een pseudoniem voor een samenwerking tussen twee auteurs: Jen Frederick en Elle Kennedy. Verleiding is het eerste deel in een nieuwe trilogie over De Royals, het tweede deel Verraad verschijnt in oktober.

Erin Watt heeft de naam Ella afgeleid van Cinderella, het bekende sprookje. Net als Assepoester wordt Ella gered uit armoede en niet geaccepteerd door haar nieuwe familie. Ondanks deze clichématige opzet weet Erin Watt een meeslepend verhaal neer te zetten en dat komt vooral door de dynamiek tussen Ella en de Royal-broers. Callum verwacht dat zijn zoons Ella direct als hun dierbare zus behandelen, maar daar zijn de vijf zoons het niet mee eens. De broers hebben een vijandige houding naar Ella, ze schelden haar regelmatig uit voor 'slet' en 'hoer' en maken seksuele toespelingen naar haar waardoor Ella zich niet altijd veilig voelt. Van de vijf zoons heeft vooral de knappe Reed haar aandacht. Ook al beledigt hij haar ontzettend veel, toch intrigeert hij haar mateloos. Ze omschrijft hem als volgt:

'Hij is het toppunt van mannelijkheid. Lang en breedgeschouderd, met een schitterend, perfect gebeeldhouwd gezicht. Mijn mond wordt droog terwijl ik zijn gespierde, krachtige armen bewonder.'

Die bewondering blijft het hele boek aanhouden. Seksuele spanning is alomtegenwoordig in dit boek. Op de achterkant staat niet voor niks dat het een boek voor 16 jaar en ouder is vanwege seksscènes. Verleiding past daardoor meer in het New Adult genre dan in het Young Adult genre.

Ella is een sympathiek en sterk personage. Ze heeft jaren voor zichzelf moeten zorgen en kan nu wel wat geluk gebruiken. De vijf broers krijgen maar weinig achtergrond en dat is jammer. Ze blijven een beetje de stereotype knappe bad boys en sommige personages, zoals de tweelingbroers, worden echt nauwelijks besproken.

De Royals: Verleiding is niet verrassend origineel of geloofwaardig maar het is wel een verslavend boek. Ben je fan van het Young/New Adult genre en heb je zin in een ondeugend verhaal vol rijkeluisdrama en passie, dan is dit boek zeker wat voor jou.

De Royals 1 - Verleiding

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Verleidingis het eerste deel in de youngadultserie De Royals van Erin Watt.

  De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres - knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
  Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.
  Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Een snufje magie - Lucas Eden

 • Het gebak – Claudia Allemeersch en Roger van Damme

 • Door73 – Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin

 • Appleby Farm – Cathy Bramley

 • De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton

Gerelateerde artikelen

 • New Adult series Top 10

 • One Small Thing - Erin Watt

 • Populaire boeken die in oktober 2020 verschijnen

 • Young Adult top 6: februari 2019

 • Young Adult top 6: december 2020

Zoek in artikelen