• onze waardering

Recensie: Mood of the Day RECENSIE

Recensie: Mood of the Day - Sofie Valkiers

Mode en stijl draaien niet rondom regeltjes volgen, vindt Sofie Valkiers van online fashionplatform fashionata.com. In haar nieuwste boek Mood of the Day laat ze op treffende wijze zien dat mode draait om het volgen van je gevoel. Stem je outfit af op je mood en ontdek daarmee je eigen signature style. 

De Belgische Sofie Valkiers bracht enkele jaren terug haar eerste boek uit en met succes. Little Black Book werd in drie talen vertaald en is internationaal een bestseller gebleken. In Mood of the Day geeft Sofie Valkiers handvatten hoe je je stemming kunt vertalen in je outfit. Per hoofdstuk, ingedeeld naar mood, worden stylingtips gegeven, zowel outfit als haar en make-up komen hierin aan bod. Verder geeft ze inspiratietips qua kleur en materiaal. Ook komen per hoofdstuk verschillende wegdroomplekken aan bod. De laatste, hoewel inderdaad om lekker bij weg te dromen, hebben niet per se veel toegevoegde waarde, maar zijn natuurlijk wel goed om inspiratie voor toekomstige reisjes in op te doen. In totaal komen in Mood of the Day een twaalftal moods aan bod. De outfits zijn stuk voor stuk top, dat is Valkiers zeker wel toevertrouwd, ook wanneer je kijkt op haar website of instagram. Ze werkt niet voor niets samen met de grote modehuizen. Ook met haar tips kun je prima uit de voeten. Per stemming wordt er met wat steekwoorden aangegeven wat je op dat moment het liefst zou willen (bijvoorbeeld een hele dag in bed chillen) en vervolgens rollen er vanzelf een aantal kledingstukken uit die passen bij de betreffende stemming. Simple as that, zou je denken. Toch lukt het de schrijfster om te verrassen, zowel met de keuze voor de verschillende moods als de verdere invulling daarvan. Dat verklaart uiteraard ook het succes van haar eerdere boek en haar website, maar toch is het erg knap. 

Anders dan andere fashion- en stylingboeken kiest Sofie Valkiers er niet voor in te haken op de verschillende lichaamsvormen, kleuren of wat past bij welke leeftijd. Een slimme keuze, dat deden immers al velen voor haar. Dat houdt wellicht wel een risico in zich omdat niet elk lichaam zich even goed kleedt in bijvoorbeeld animal prints of een parka. Daarin wordt wel enige zelfkennis en body awareness van de lezeressen verwacht. Maar ben je op zoek naar een vrolijk, kleurrijk en mooi vormgegeven boek met veel inspiraties, dan mag je Mood of the Day eigenlijk niet missen. 

Dit was de Chicklit.nl recensie van Mood of the Day - Sofie Valkiers.

Mood of the Day

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mode en stijl draaien niet rondom regeltjes volgen. Sofie Valkiers vertrouwt op haar intuïtie als het op mode aankomt. Haar ultieme stijladvies? Dat je vooral je gevoel moet volgen! Zo ontdek je jouw eigen signature style. 'Waar heb ik vandaag zin in?', is de belangrijkste vraag die je jezelf 's ochtends moet stellen. Heb je een off-day? Ben je in een romantische bui en is het date night? Of wil je gewoon chillen? Sofie toont je hoe je je garderobe afstemt op je mood. Ze geeft ook tips over hoe je bepaalde trends kunt omvormen naar draagbare mode voor elke dag en verklapt haar signature beauty looks.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Björnstad

 • Call girl met een dubbelleven

 • Piercings & Parels

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen