• onze waardering

Recensie: Zoete spruiten RECENSIE

Recensie: Zoete spruiten - Roberta Pagnier en Jochem van Gelder

Zoete spruiten is het kookboek van het gelijknamige tv-programma van 24kitchen en staat boordevol tips en recepten om 'moeilijke eters'  kennis te laten maken met nieuwe smaken en gerechten. Het boek is onderverdeeld in 6 hoofdstukken waarin binnen een bepaald thema tips en recepten staan. Zo is er een hoofdstuk geur en kleur maar ook samen koken en fantasie komen aan bod. 

De vormgeving van Zoete spruiten is erg aantrekkelijk met veel kleur en leuke foto's. Dit maakt de recepten voor kinderen meteen aantrekkelijk om te gaan proberen. De indeling van hoofdstukken is origineel maar niet altijd even praktisch omdat de voor-, hoofd-, na- en bijgerechten door elkaar staan. De informatie die per hoofdstuk wordt gegeven is duidelijk en goed onderbouwd. De tips zullen niet bij iedereen passen maar het zijn er zoveel dat er voor iedereen wel iets bijstaat wat de moeite van het proberen waard is. Leuk detail zijn de leuke namen die de gerechten hebben gekregen, ook dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid van het gerecht. 

Voor deze recensie zijn de volgende recepten gemaakt: B'stilla, Kebab en Eton Mess.

B'stilla: dit zijn knapperige kippasteitjes uit Marokko. Dit gerecht is heerlijk en ziet er fantastisch uit. Minpuntje is dat wat lastig samen met kinderen te maken is. Met name het werken met filodeeg kan wat frustratie opleveren omdat het opbouwen in laagjes wat lastig is. Ander minpunt is dat niet heel duidelijk staat aangegeven hoeveel filodeeg je nodig hebt. In de omschrijving staat 1 pak maar daarin zit veel verschil per merk.

Kebab: Turkse gehaktspiesen met yoghurt en rauwkost. Ook erg lekker en gemakkelijk te maken. Leuk hierbij is dat je een soort van minibuffet op de eettafel kunt creëren waarbij iedereen pakt wat hij wil.

Eton Mess: roomdessert met fruit en meringue. Wat een heerlijk en gemakkelijk nagerecht is dit toch. En het fijne is dat de opmaak niet belangrijk is dus mislukken kan bijna niet. Het is wel een gerecht dat erg zoet is dus voor wie daar niet van houdt is het een idee om wat minder suiker te gebruiken. Ook is dit een gerecht waar lang op gewacht moet worden gezien de bak/droogtijd van de meringue. Niet iets om samen met ongeduldige kinderen te maken. 

Zoete Spruiten van Roberta Pagnier en Jochem van Gelder is een leuk en praktisch kookboek om de smaakwereld van kinderen spelenderwijs te vergroten. Er staan veel praktische tips en lekkere recepten in en is dus zeker de moeite waard om te proberen bij moeilijke eters. Maar ook voor de niet moeilijke eters is het een aanrader alleen al om de lekkere recepten die erin staan.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Zoete spruiten - Roberta Pagnier en Jochem van Gelder

Zoete spruiten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Niets is leuker dan samen met het gezin te genieten van een heerlijke maaltijd. Dan is het belangrijk dat iedereen de gerechten ook echt lekker vindt. Kinderen hebben daar andere ideeën over dan volwassenen. In Zoete spruiten geven kinderen hun ongezouten mening over wat ze wel en niet lekker vinden. Roberta gaat met die informatie aan de slag. Ze maakt gerechten die qua smaak, kleur, textuur en presentatie
  aansluiten bij de beleving van kinderen, maar die ook voor volwassenen aantrekkelijk zijn. En ze geeft tips - zoals samen koken - om van elke maaltijd een feestje te maken.

  Zoete spruiten is een vrolijk boek dat zorgt voor blije kinderen en ouders.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

 • Het Sanatorium - Sarah Pearse

Gerelateerde artikelen

 • Heerlijk Italiaans

Zoek in artikelen