• onze waardering

Recensie: Kiezen of daten RECENSIE

Recensie: Kiezen of daten - Krista van der Hulst

Samantha Jones uit Sex and the City zou een dikke, vette knipoog geven aan het drieëndertigjarige hoofdpersonage Noor van Veen uit Kiezen of daten. Met haar heerlijke losse levensstijl hopt ze van sekspartner naar sekspartner tot ze twee van hen langer dan één nacht bij zich houdt. Er ontstaan gevoelens waardoor ze plots wordt geconfronteerd met verschillende keuzes en enkele onverwachte verrassingen.

Kiezen of daten van Krista van der Hulst is volledig geschreven vanuit de ik-beleving van Noor van Veen. Dit laat toe dat je als lezer snel een heel goed inzicht krijgt in haar leven, karakter en drijfveren, maar heeft als nadeel dat er vele korte hoofdstukken zijn waarbij je als het ware zapt van gebeurtenis naar gebeurtenis en dat niet in chronologische volgorde. Het levert een fragmentarische beleving op van alles, al zorgt net dat ervoor dat er een goede vaart in het verhaal blijft zitten. Noor is daarbij een personage waarvan je je onmiddellijk een mening vormt. Ofwel volg je haar avonturen met een grote glimlach op je gezicht ofwel vindt je haar toch wel een erg losgeslagen persoontje. Hoewel zij met redelijk wat diepgang (gezien het genre) komt, zijn de rest van de personages vlak en stereotiep gebleven. Dit is geen struikelblok voor het verhaal, maar maakt het wel net dat tikkeltje meer cliché waardoor het geheel minder geloofwaardig is. Eveneens cliché, maar wel leuk zijn de verschillende goed geschreven seksscènes. Daarbij is net zoals in de rest van het boek veel ruimte gelaten voor humor. Het einde ligt volledig binnen de verwachtingen van een chicklit, wat het enorm voorspelbaar, maar wel leuk maakt.

Kiezen of daten van Krista van der Hulst is een uitstekend exemplaar binnen het chicklit genre. De 'Sex and the City'-vibes, het leuke hoofdpersonage en de humoristische ondertoon maken dit een ontspannen en fijn verhaal waarbij je heerlijk kan losgaan. Hoewel het realiteitsgehalte van de gebeurtenissen niet altijd even hoog ligt, vormt dat absoluut geen belemmering om te kunnen genieten. Op naar de volgende voor Krista van der Hulst.

 

Recensie: Kiezen of daten - Krista van der Hulst

Kiezen of daten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Noor is een drieëndertigjarige levensgenieter. Met haar vrienden Ricardo en Evi en haar moeder, vermaakt ze zich prima. Ze houdt van onenightstands, maar o wee als het op liefde begint te lijken. Nadat ze naar de stad verhuist en een opleiding bouwkunde naast haar werk als assistent-architect gaat volgen, verandert alles. Ze ontmoet Dave, een medestudent, die haar laat voelen hoe het is om jong te zijn, zoals hijzelf. Ook James, projectleider bij een aannemer, komt in haar leven en haalt haar over om met hem op stap te gaan. Hoewel ze het probeert tegen te houden, wordt ze verliefd. Niet op één, maar op twee mannen. Als blijkt dat het niet zo toevallig is dat het juist deze twee mannen zijn, valt alles in duigen. De liefde, vriendschap en haar carrière.
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

 • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

 • Net goed – Tjibbe Veldkamp

 • Zusje van mij - Mikaela Bley

 • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

 • Valentijnsactie: Dwaze dates en echte liefde + een echte date {afgelopen}

 • Recensie: Dwaze dates of echte liefde

 • Interview: Maak kennis met Krista van der Hulst

Zoek in artikelen