• onze waardering

Recensie: 100 tapas en andere creatieve hapjes RECENSIE

Recensie: 100 tapas en andere creatieve hapjes

Gelukkig, dat maakt dit boek je. Je hebt vast altijd al tapas willen maken, maar kwam vaak met dezelfde saaie recepten, zoals wraps met zalm of stokbroodje kruidenboter. Je mist dus inspiratie en laat de tapasmaaltijd maar voor wat het is. Gelukkig is er nu het boek 100 tapas en andere creatieve hapjes.

Dit boek blader je door met een lach op je gezicht: eindelijk heb je de remedie in je handen en hoef je geen besluiteloosheid meer te ervaren over wat je op tafel moet zetten voor jouw bezoek. 100 verschillende tapas variëren in moeilijkheid en is een must have voor iedere tapasliefhebber.

Ik maakte voor de eerste tapasmaaltijd twee hapjes. Het ene mini gerechtje is bewerkelijker dan het andere. Mocht je je hele tafel willen aankleden met deze lekkernijen: kies wijselijk!

Genieten was het toch wel met de mini Turkse pizzaatjes. Een speciale mix van gehakt, met een pepertje en kruiden zorgde ervoor dat deze mix het gevoel gaf dat je daadwerkelijk een Turkse pizza aan het eten was. Een beetje knoflooksaus erover en klaar. In 100 tapas en andere creatieve hapjes moet je de bodem zelf in elkaar zien te flansen. Ik nam iets meer zekerheid, of iets meer luiheid, en koos in plaats van eigen gemaakt deeg voor mini wrapjes. Een goede vervanging en het bespaarde me een hele hoop tijd. 

Het tweede gerechtje bestaat uit een rolletje bladerdeeg met zelfgemaakte rode pesto en mozzarella. Een genot voor het oog wordt dit gerechtje niet, maar de smaak is er niet minder om. Mocht je liever vlug dit gerechtje willen maken, dan is een potje rode pesto een prima oplossing. Zeker als nog vijf van deze minigerechtjes staan te springen om klaar gemaakt te worden.

Gelukkig, om nog maar eens terug te komen op het begin van deze recensie. 100 tapas en andere creatieve hapjes laat je een keer echt lekkere tapasjes creëren. Nee, niet de standaard gehaktballetjes in tomatensaus. Om nog maar eens aan te halen dat je echt gelukkig wordt van dit boek: elke pagina is een genot voor het oog en je staat te trappelen om achter het aanrecht te staan.

 

Recensie: 100 tapas en andere creatieve hapjes

100 tapas & andere creatieve hapjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een menu van kleine gerechtjes of een hapjesbuffet wordt steeds populairder. Geen keuzestress meer, iedereen kan van alles proeven. En als een van de gasten iets niet lust, dan zijn er voldoende lekkere alternatieven. Ga voor veggie, vlees, vis, voor fingerfood, hapjes in een glaasje of op een bordje, zorg voor pittige dips en tapenades en serveer wat zoete lekkernijen als dessert.
  Inspiratie vind je in 100 tapas en andere creatieve hapjes: Chips van rode biet en wortel, Scampi's met oosterse dipsaus, Minicroques, Gevulde kerstomaatjes, Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en pompoen, Bruschetta met zalm en waterkerspesto, Kipsatés met pindasaus, Makreelmousse met kappertjes, Chocoladerisotto met sinaasappel en hazelnoot, Havermoutkoekjes met veenbessen, Rijstpap met kaneel... Noem maar op. Krijg je al zin in een feestje?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Astrologie voor GIRLS

 • De leukste Valentijnsdag afleveringen uit televisieseries

 • Recensie: Italiaans easy

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen