• onze waardering

Recensie: Chickslovefood - het kidsproof kookboek RECENSIE

Recensie: Chickslovefood - Het kidsproof kookboek

Elise Gruppen en Nina de Bruijn hebben samen een foodblog: chickslovefood.com en ze hebben al verschillende kookboeken uitgebracht. Chickslovefood - Het kidsproof kookboek is hun vierde kookboek dat zich speciaal richt op ouders die hun kinderen op een simpele manier gezond voedsel willen voorzetten.

Elise en Nina zijn geen diëtisten of voedingsdeskundigen, maar hebben dit boek geschreven als ervaringsdeskundigen. Het kookboek bevat allerlei recepten, met weinig suikers, omdat de kids zoveel mogelijk groenten en fruit binnen moeten krijgen. Hier zit een grote uitdaging bij kinderen, vandaar dat de dames van Chickslovefood de groenten zoveel mogelijk proberen te verstoppen in hun gerechten. Dit kan bijvoorbeeld door het zo fijn te maken, dat het niet zichtbaar is voor kinderen, of juist andere ingrediënten toe te voegen, zodat de smaak en structuur van de groente niet overheerst (bijv. zoete aardappel in een brownie of broccoli in de spekpannenkoek). Naast het bedenken van gezonde recepten kenmerkt Chickslovefood zich door hun recepten voor gerechten met weinig ingrediënten, dit zorgt ervoor dat de gerechten toegankelijk zijn om te maken.

De vormgeving van het Chickslovefood - Het kidsproof kookboek is bijzonder aantrekkelijk door het gebruik van veel kleuren in de lay-out, simpele tekeningetjes ter illustratie, prachtige foodfoto's en gezellig foto's van Elise en Nina en hun kinderen. Het boek heeft een handig formaat (ter grootte van een roman), waardoor het boek lekker in de hand ligt en lekker doorbladerd. Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken, met recepten voor babyprutjes, ontbijt en lunch, eten met de pot mee, snoep en snacks. Kortom bijzonder veelzijdig en recepten voor allerlei gelegenheden.

Bananenpannenkoekjes met kokos

Voor het ontbijt maakte ik bananenpannenkoekjes met kokos. Dit supermakkelijke recept met maar 3 ingrediënten is in een handomdraai klaar en daarom ideaal als ontbijt. De recepten zijn voorzien van een een ingrediëntenlijst (van max. 6 ingrediënten) van goed verkrijgbare producten. Vervolgens staat de bereiding puntsgewijs weergegeven in duidelijke zinnen, waardoor de bereiding goed uit te voeren is. Ook staat de bereidingstijd weergegeven bij het recept, zodat je weet hoeveel tijd je nodig hebt om het recept te maken. Dankzij de duidelijke beschrijving heb ik de pannenkoekjes in één keer perfect kunnen maken.

Blauwe bessencake

Je kunt mij altijd wakker maken voor taart en cake, maar helaas zijn deze niet altijd zo bevorderlijk voor de lijn. Daarom was ik blij dat Chickslovefood een recept bood voor een verantwoorde cake met blauwe bessen. Ook dit recept was voorzien van een korte ingrediëntenlijst en een duidelijke beschrijving, waardoor er binnen een uur een heerlijke cake uit de oven kwam. Deze cake is geschikt als ontbijt, tussendoortje of als toetje, eigenlijk dus geschikt om de hele dag door te eten!


Veel recepten in het Chickslovefood - Het kidsproof kookboek zijn voorzien van een persoonlijke introductie door Elise en Nina en ook staan er verschillende tips in het kookboek, zoals bijvoorbeeld variatietips of bewaartips. Dit kookboek is uitermate geschikt voor ouders die hun kinderen binnen een handomdraai een gezonde en goede maaltijd willen voorzetten. Met ruim 70 recepten biedt dit kookboek voldoende inspiratie voor elk moment van de dag.

 

Recensie: Chickslovefood, het kidsproof kookboek

Chickslovefood - Het kidsproof-kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Chickslovefood: lekker en gezond, voor het hele gezin.


    Kidsproof is een boek van jonge moeders voor jonge ouders: recepten met maximaal zes ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespitst op kinderen.


    Ouders die voor hun kind willen koken komen met Kidsproof volledig aan hun trekken. Het boek bevat heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en zoetigheden. Het concept: hoe kook je snel, gezond en gevarieerd, zonder dat je twee keer moet koken: eerst voor je kids en daarna voor jezelf? Met dezelfde ingrediënten en enkele aanpassingen eet iedereen mee.
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Bloggers met een eigen boek

  • Recensie: Chickslovefood: het skinny six-kookboek

Zoek in artikelen