• onze waardering

Recensie: 50 relatieboosters RECENSIE

Recensie: 50 relatieboosters - Paulien Timmer

In 50 relatieboosters bespreekt Paulien Timmer manieren om je relatie te verbeteren. Iedereen kent het wel: het leven is druk. Werk, kinderen, noem maar op. Je partner heeft niet (meer) de hoogste prioriteit in je leven. Jullie spenderen minder tijd samen, waardoor je uit elkaar bent gaan groeien. In dit boek legt Paulien Timmer uit wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn waardoor het minder goed gaat. Daarnaast geeft ze tips en trucs om weer verbonden te raken met je geliefde.

50 relatieboosters is uit verschillende delen opgebouwd. Uiteraard begint het met een inleiding, gevolgd door een uitleg waarin verteld wordt hoe het boek opgebouwd wordt. In eerste instantie verwacht je misschien uitgebreid 50 boosters met een hoop uitleg. De boosters zelf beginnen echter pas halverwege het boek. Het is goed dat eerst onderbouwd wordt waaruit de problemen ontstaan kunnen zijn, voor je lukraak wilt beginnen met het oplossen van je issues. Na de relatieboosters komen nog wat tips voor het vasthouden van het ritme. Ook legt ze uit hoe je kan voorkomen in oude patronen terug te vallen, wat erg handig is.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je ineens 50 verschillende dingen moet gaan doen met je partner: je kunt zelf invullen welke dingen je doet en welke niet. Het is dus niet zo dat je alle 50 boosters moet uitvoeren als je je er misschien niet prettig bij voelt. Uiteraard kun je ze wel proberen, om te zien of het iets voor je is, maar het is geen vereiste.

Een groot deel van de verwijzingen is gemaakt voor (getrouwde) stellen die kinderen hebben. Het gaat regelmatig over het feit dat je weinig tijd voor elkaar hebt omdat je bezig bent met de kinderen. Als iemand die geen kinderen heeft, heb ik hier een beetje overheen gelezen. Dit is dan misschien voor mij niet het geval, maar de tips en uitleg die gegeven worden hebben betrekking op iedere onstabiele relatie. Het is dus niet storend voor kinderloze mensen.

Het voordeel van de boosters is dat ze allemaal echt maar even duren. Als het iets langer dan 5 minuten duurt, geeft dat niet. Het is fijn om kleine dingen te hebben waar je aan kunt werken. Je relatie boosten klinkt vaak als een hoop werk, maar Paulien Timmer laat hier zien dat het niet zo hoeft te zijn!

Een goed boek met een hoop bruikbare tips. Perfect toepasbaar voor stellen die door een moeilijke periode gaan. Het laat je goed nadenken over hoe je je opstelt tegenover je partner.

Dit boek is zeker een aanrader. Je zult er geen spijt van krijgen als je in 50 relatieboosters investeert!

Note: naast het daadwerkelijke boek, heb je ook nog een linkje naar een online bonus. Als je je e-mailadres op de aangegeven site invult, krijg je een PDF opgestuurd met nog meer info en tips!

 

Recensie: 50 relatieboosters - Paulien Timmer

50 relatieboosters

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een relatie goed en spannend houden is soms best lastig, als je alle twee een fulltimebaan hebt, een sociaal leven wilt onderhouden, wellicht kinderen hebt en regelmatig wilt sporten. Af en toe een weekendje weg levert een tijdje iets op, maar daarna val je algauw weer in dezelfde routine van vroeg op, laat thuis en weinig tijd voor elkaar.
  Paulien Timmer laat zien hoe je, ondanks een druk schema, gelukkig en verbonden kunt zijn en blijven in je relatie. Dat zit hem niet in vakanties en lange romantische avonden samen, zoals vaak gedacht, maar in kleine dagelijkse dingen. Met behulp van verscheidene onderzoeken naar love hacks biedt Paulien je de kans om in 5 minuten per dag effectief en structureel te investeren in je relatie.
  Dit boek is het antwoord op de vraag: hoe zorg ik dat mijn relatie goed blijft als we het beiden heel druk hebben? 50 relatieboosters geeft je heldere informatie en 50 simpele tips die je dagelijks kunt uitvoeren. Let's get started!

  Paulien Timmer (1988) is huwelijksexpert. Met haar boek Lang + gelukkig (2016), over de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk, kreeg ze veel media-aandacht. Nu komt zij met een praktische variant: tips om je relatie te versterken.

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Een Noorse winternacht - Karen Swan

 • Ver van mijn bed

 • De winnaars van de Hugo Awards zijn bekend

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen