• onze waardering

Recensie: Bemind RECENSIE

Recensie: Bemind - P.C. Cast + Kirstin Cast

Neferet is verslagen en we zijn een jaar verder. De cirkel van Zoey is niet meer bij elkaar in Tulsa, maar ze zijn over het hele land verspreid. Stark en Aphrodite laat iedereen terugkeren, zodat ze Zoey kunnen verrassen op haar verjaardag. Helaas wordt Zoey door Kalona in haar droom bezocht en waarschuwt haar voor Neferet. Dit is het begin van een nieuw kwaad in Tulsa? Of is Neferet echt teruggekeerd?

Voordat het verhaal in Bemind van P.C. Cast en Kirstin Cast begint, wordt de lezer even kort uitgelegd wat een Huis van de Nacht is en waarom de vampiers anders zijn dan de vampiers die wij kennen. Daarna komt er een lijstje met alle hoofdpersonages uit de vorige twaalf delen en wordt er uitgelegd wie ze zijn. Een lekkere opfrisser voor iedereen die de boeken een tijdje geleden heeft gelezen. 

Bemind is dan wel het begin van een nieuwe serie, maar het is moeilijk los te lezen van de eerdere delen in het Huis van de Nacht-serie. Het is natuurlijk wel mogelijk, maar je mist ontzettend veel achtergrondinformatie (ondanks de uitleg aan het begin van het boek). In Bemind wordt af en toe kort teruggegrepen op wat er gebeurd is, maar je mist essentiele dingen als je de eerdere delen niet heb gelezen.

Het lezen van Bemind voelde een beetje als thuiskomen. Begrijp me niet verkeerd, twaalf delen was echt wel genoeg om een goed verhaal te creëren en af te sluiten! In die zin was dit boek dan ook niet echt meer nodig geweest. Maar op de één of andere manier was het toch fijn om weer over Zoey, Stark, Stevie-Rea, Rephaim, Aphrodite en de rest te lezen. Iedereen voelde vertrouwd aan en het was net alsof je nooit uit Tulsa bent vertrokken.

Minpuntje is wel dat het weer over hetzelfe kwaad gaat, weer over Neferet die wraak komt nemen. Hier had toch echt wel een twist in mogen zitten. Een ander kwaad dat op het pad van de cirkel komt en niet weer de witte stier! Daarnaast hebben P.C. Cast en Kirstin Cast de magie van de eerdere boeken een beetje teniet gedaan door een paar belangrijke gebeurtenissen terug te draaien. Dit hadden ze beter kunnen laten zoals dat het was, dan had Bemind meer diepgang gehad.

P.C. Cast en Kirstin Cast hebben een fijne, toegankelijke schrijfstijl die goed bij de doelgroep past. Hier en daar gebruiken ze herkenbare dingen (zoals Netflix en America's Next Top Model) om het verhaal toch wat realistischer te maken. Maar dan gooien ze er weer Bullpoepie doorheen en denk je dat was niet nodig geweest! Bemind leest lekker snel weg, je hoeft niet al te veel na te denken en voor je het weet is het boek alweer uit!

Het is geen must om Bemind te lezen als je de eerdere delen hebt gelezen, maar kan je Zoey, Stark en Tulsa echt niet loslaten? Dan moet je Bemind zeker gaan lezen! Hier en daar is het verhaal zeker spannend en P.C. Cast en Kirstin Cast hebben het verhaal toch weten te vernieuwen door een andere wereld in het verhaal te verwerken.

 

Recensie: Bemind - P.C. Cast + Kirstin Cast

Het Huis van de Nacht Andere Wereld 1 - Bemind

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De kudde oenen is al een jaar uitgewaaierd over het land. Ter gelegenheid van Zoeys achttiende verjaardag roept Stark iedereen weer bij elkaar in Tulsa. Maar Tulsa blijkt niet meer zoals het was. Vreemde, duistere tekens worden zichtbaar – zou het kunnen dat Neferet zich toch weer roert? Zoey wil niets aan het toeval overlaten en roept haar vrienden op om samen met haar een nieuwe laag van bescherming over Neferets gevangenis te leggen. Koud kunstje, of toch niet? Niets is ooit wat het lijkt in het Huis van de Nacht en de vrienden moeten opnieuw samen ten strijde trekken. Maar een jaar is lang. Kunnen ze nog steeds op elkaar bouwen of zijn ze te veel uit elkaar gegroeid? Zal de duisternis vriendschappen vernietigen of zal Zoey erin slagen om degenen die ze lief heeft te redden?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De leukste vampier boeken

 • Young Adult top 5: januari

 • Verbrand

 • Godin bij vergissing

 • Er is een 'Huis van de Nacht' tv-serie onderweg

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen