• onze waardering

Recensie: Puur Pascale 2 RECENSIE

Recensie: Puur Pascale 2 - Pascale Naessens

Pascale Naessens Puur Pascale 2 is de opvolger van het succesvolle kookboek hit Puur Pascale van de Belgische tv-chef en kookboekschrijfster Pascale Naessens. Het is inmiddels zoveel meer dan een kookboek met gezonde recepten, het is echt meer een lifestyle boek, een receptenboek voor een levendige gezonde leefstijl!

Velen willen gezonder eten, maar vragen zich af: hoe doe je dat? Hoe raak je gemotiveerd en vooral, hoe blijf je gemotiveerd? Het heeft weinig te maken met wilskracht maar veel met nieuwsgierigheid en inzicht. Ga aan de slag met dit boek en voor je het weet sta je versteld van je eigen kunnen. Leer de geheimen kennen van een natuurlijke keuken en van intuïtief eten. Bouw op die manier aan een nieuwe, harmonische relatie met je lichaam.

Puur Pascale 2 staat vol waardevolle inzichten om je lichaam echt te voeden, vol heerlijke en eenvoudige recepten die je lichaam energieker, gezonder en krachtiger maken, kortom om ten volle te genieten van het leven.

Het boek is heel aantrekkelijk vormgegeven en oogt ook inderdaad puur en 'groen', de energie en levenslust spat ervanaf. Het opent met een inhoudsopgave en een voorwoord van Pascale over koken als bron van creativiteit en de trend om ons meer te richten op de kracht van natuurlijke voeding. Daarna volgt een uitleg over de visie van de Amerikaanse cardioloog en Harvard professor in de voedingswetenschappen Darius Mozaffarian, nu decaan van Tufts in Boston, opleidingsinstituut voor voedingswetenschappen. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van slechte voeding op de gezondheid.

In het hoofdstuk 'Een nieuwe benadering van gezondheid' legt Pascale de toepassing uit van Mozaffarian's visie in ons dagelijks voedingspatroon. Deze visie gaat uit van de filosofie: eet meer van het goede, matig van het midden en minder van het slechte, 'gematigd low-carb'. Geen koolhydraten uit fabrieken, voorverpakt met allerlei slechte toevoegingen, maar wel koolhydraten uit de natuur. Hierna volgen de 80 recepten, verdeeld in categorieën, stuk voor stuk om te watertanden.

De recepten van Puur Pascale 2 zijn allen van gerechten die je lichaam op een verantwoorde en gezonde manier voeden, zodat je krachtiger en energieker wordt. De recepten zijn niet ingewikkeld en eigenlijk juist heel eenvoudig. Geen dure exotische ingrediënten, maar onze alledaagse groenten in een apart jasje gestoken.  Het is echter niet echt een vegetarisch kookboek. De gerechten zijn veelal ook gecombineerd met vis en vlees.

Persoonlijk ben ik echt een vleeseter en groenten zo uit het water, om maar even kort door de bocht te gaan, hebben voor mij totaal geen aantrekkingskracht. Niet dat ik niet van groenten houd, maar als bijgerecht vind ik het vaak fantasieloos. Nou, daar hoefde ik me bij dit kookboek geen zorgen om te maken. De recepten zijn creatief, apart, veel fantasie om de groenten met heerlijke combinaties tot volwaardige overheerlijke gerechten te maken.

Ik heb meerdere gerechten uit dit boek gemaakt en wat opvalt is dat het bijna allemaal zo lekker snel klaar is. Als werkende vrouw is dat beslist een voordeel. Twee gerechten die inmiddels echte favorieten geworden zijn, zijn de 'Hartige Broccolitaart met mozzarella' (blz.74) en de 'Oosterse wokschotel met spruiten en scampi'(blz. 206). Snel, eenvoudig en werkelijk heerlijk!

Puur Pascale 2

Puur Pascale 2

Wat mij betreft is het boek Puur Pascale 2 van Pascale Naessens een echte aanrader en bij mij al veelvuldig in gebruik. Het heeft mij er in ieder geval toe gekregen meer groenten te gaan eten.

Puur Pascale 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na het gigantische succes van Puur Pascale pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met natuurlijke onbewerkte producten.Haar invalshoek blijft lekker en gezellig koken in combinatie met een gezonde levensstijl.Puur Pascale 2 is opnieuw een echt lifestyleboek met prachtige foto's van sfeer, natuur, ingrediënten, ... Ze besteedt veel aandacht aan de kennis van ingrediënten zoals paddenstoelen, wortelen, knolselderij, spinazie, broccoli, ... , die ze dan verwerkt in zalige gerechten. In het nieuwe boek geeft Pascale ook een paar leuke en eenvoudige recepten met natuurlijke producten om je lichaam te verzorgen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Achter de schermen bij Chicklit.nl: september

 • Puur genieten

 • Recensie: Puur genieten 2

 • Recensie: Mijn pure keuken #2

 • Recensie: Mijn pure keuken 1&2

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen