• onze waardering

Recensie: Liervogel RECENSIE

Recensie: Liervogel - Cecilia Ahern

Cecelia Ahern is waarschijnlijk het bekendste van haar debuutroman P.S. Ik hou van je, die ook verfilmd is en maar liefst negentien weken op één heeft gestaan in de bestsellerlijst van het Verenigd Koninkrijk. Liervogel is haar meest recente Nederlandstalige roman en gaat over Laura die bij haar oma opgroeit in afzondering: niemand weet van haar bestaan en dit willen ze graag zou houden.
Wanneer op haar zestiende haar moeder overlijdt, gaat Laura diep in het bos in een cottage op de berg van haar vader (de enige die van haar bestaan afweet) wonen. Ze wordt ontdekt door een aantal documentairemakers die haar vader en zijn tweelingbroer hebben gevolgd en terugkomen voor de uitvaart van haar vader...

Wie P.S. Ik hou van je heeft gelezen, weet dat Cecelia Ahern het talent heeft om prachtige gevoelige verhalen te schrijven. In haar verhalen staan overgangsperioden in de levens van de hoofdpersonen centraal voortkomend uit verlieservaringen waardoor mensen zich radeloos en machteloos voelen. Ahern geeft zelf aan gefascineerd en geïnspireerd te zijn door de veerkracht van mensen. Hoe uitzichtloos en donker het leven ook kan zijn, dat we toch de moed, kracht en durf hebben om door te gaan en het beste van ons leven te maken. 

Ook in Liervogel staat dit thema centraal: Laura verliest haar oma en moeder en tot overmaat van ramp ook nog haar vader waardoor ze niemand meer heeft in haar leven. Ze besluit om de documentairemakers te vertrouwen en met hen mee te reizen. Haar leven neemt diverse onverwachte wendingen waar Laura zich aan aanpast met wisselende resultaten. Ze groeit als persoon en worstelt zich door een zoektocht naar wie ze werkelijk is en hoe ze invulling wil geven aan haar leven.

In Liervogel lopen verschillende verhaallijnen door elkaar heen die met elkaar verweven zijn en achtergrondinformatie geven over de hoofdpersonen. Dit zorgt voor gelaagdheid in het verhaal en zorgt ervoor dat je vanaf het begin wordt meegenomen in het verhaal. Je leeft je in, in de hoofdpersonen en hun persoonlijke ontdekkingstochten en strubbelingen en het voelt alsof je er zelf bij bent.

De kracht van de romans van Cecelia Ahern schuilt naast de bijzondere en authentieke plots in de subtiele en opbouwende manier waarop ze stap voor stap de hoofdpersonen en liefde laat opbloeien. Ze weet je als geen ander de onvermijdelijke en allesomvattende liefde te laten voelen.

Liervogel lijkt op geen enkel ander verhaal dat ik ooit gelezen heb. Het plot is ietwat ongewoon, maar is totaal geloofwaardig en intrigerend. Wacht niet langer en ren naar de winkel (of webshop) want dit is een boek dat je echt gelezen moet hebben!

 

​Recensie: Liervogel - Cecilia Ahern

Liervogel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer je iets bijzonders en zeldzaams tegenkomt, zou je dat dan voor jezelf moeten houden of juist met de wereld moeten delen?
  Diep in de beboste bergen van Ierland woont een jonge vrouw volledig afgesloten van de bewoonde wereld. De prachtige, mysterieuze Laura beschikt over een ongekend talent: ze kan elk geluid nadoen, net zoals de Australische liervogel. Wanneer zij plots Solomon en zijn filmcrew tegenkomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Weggehaald uit haar vredige omgeving naar de drukte van de grote stad wordt Laura geconfronteerd met een wereld die wanhopig probeert haar te begrijpen. Solomon, die een intense verbintenis met Laura voelt, gelooft dat men haar en haar gave zal omarmen. Maar zal Laura daadwerkelijk in staat zijn om haar vrijheid te behouden of zal ze in een gouden kooi terechtkomen? Zoals alle wilde vogels moet ook zij haar vleugels kunnen uitslaan.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Thuiskomst - Reina Crispijn

 • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

 • De moord in inkt - Helen Cox

 • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

 • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

 • De tijd van mijn leven

 • Populaire boeken die in april 2020 verschijnen

 • Populaire boeken die in oktober 2019 verschijnen

Zoek in artikelen