• onze waardering

Recensie: Onoverwinnelijk RECENSIE

Recensie: Onoverwinnelijk - Lesley Livingston

Eindelijk is het vervolg op Onverschrokken verschenen! Ik keek ontzettend uit naar Onoverwinnelijk, omdat ik genoten heb van het eerdere deel. Ik kon dan ook niet wachten om weer meegenomen te worden naar het oude Rome en de gladiatrixen. Fallons avontuur gaat eindelijk verder nu ze de gladiatrix van Ceasar is.

Na haar spectaculaire overwinning is Fallon nu Ceasars Gladiatrix! Ze was al gewaarschuwd voor de gevaren die dit met zich mee zou brengen, maar dat ze op de vlucht zou moeten slaan had ze niet verwacht. Samen met haar ‘zusters’ probeert ze te ontkomen aan al het verraad. De vraag is of hen dit wel gaat lukken?

Onoverwinnelijk begint niet direct nadat Onoverschrokken is gestopt. Lesley Livingston heeft ervoor gekozen om een jaar voorbij te laten gaan. Dit doet het boek goed, hierdoor kan er meteen overgegaan worden tot actie en hoef je geen onnodige details te lezen waarin bijna niks gebeurd. Het leest hierdoor lekker vlot en voor je het weet is het boek alweer uit.

Ondanks dat je echt weer even moet nadenken wie iedereen ook alweer is, voelt Onoverwinnelijk meteen vertrouwd aan en zit je direct in het verhaal. Af en toe beschrijft Lesley Livingston kort wat er in het vorige boek is gebeurd en dat is best wel fijn. Zeker als het al een jaar geleden is dat je Onverschrokken hebt gelezen.

Naast de oude en vertrouwde personages introduceert Lesley Livingston gelukkig ook een aantal nieuwe personages. Stuk voor stuk zijn het allemaal sterke en stoere vrouwen! Onoverwinnelijk laat echt zien dat vrouwen er ook toe doen en dat het niet alleen de mannen zijn die goed kunnen vechten. Want wat zaten er goede vechtscènes in dit boek, zeg! Ze waren spectaculair en hier en daar zelfs een beetje heftig. Maar dat is tegelijkertijd de kracht van dit boek.

Er is weer ontzettend veel geschiedenis in Onoverwinnelijk verwerkt. Lesley Livingston weet de lezer gewoon op een indrukwekkende manier mee te nemen naar het oude Rome. Het lijkt net alsof je Cleopatra en Ceasar zelf gekend hebt (was het maar waar!). Hoe knap is dat?! Daarnaast is de schrijfstijl nog steeds lekker toegankelijk en beeldend. Ze gebruikt nog steeds geen moeilijke woorden en daardoor past het perfect bij het YA-genre.

Ook in Onoverwinnelijk zitten weer genoeg plottwists die je als lezer totaal niet ziet aankomen. Dit maakt het verhaal behoorlijk verrassend en niet te voorspellen. Het is gewoon simpelweg 400 pagina’s genieten van het oude Rome, de gevechten, de gladiatrixen en al het andere van de oudheid.

Het is ontzettend fijn dat Onoverwinnelijk de hoge verwachtingen heeft kunnen waar maken! Het is gewoon net zo goed als zijn voorganger en Lesley Livingston heeft er weer iets moois van gemaakt. Kom maar op met het volgende deel.

 

Recensie: Onoverwinnelijk - Lesley Livingston

Onverschrokken 2 - Onoverwinnelijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wees moedig, gladiatrix... En op je hoede. Zodra je de liefde van Caesar voor je gewonnen hebt, zul je je de haat van zijn vijanden op de hals halen.

  Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart - en haar liefde voor Cai - staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk.
  Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

 • Young Adult top 6: april 2018

 • Recensie: Onverschrokken

Zoek in artikelen