• onze waardering

Recensie: Al is de leugen nog zo snel RECENSIE

Recensie: Al is de leugen nog zo snel - Lisa Scottoline

Op een school in Amerika zitten drie zonen gezamenlijk in het sportteam op school. Alledrie raken ze verwikkeld in een sinister plot als er een nieuwe leraar op school komt die niet is wie hij zegt te zijn. Maar niet alleen hij, ook anderen blijken geheimen te hebben, hoewel sommige geheimen dodelijker zijn dan anderen.

Op papier lijkt de nieuwe leraar Chris de ideale man, maar niet alles is wat het lijkt te zijn.

Al is de leugen nog zo snel bestaat uit een voorafgaand hoofdstuk en vervolgens drie delen, genaamd stap 1, stap 2 en stap 3.

In het eerste hoofdstuk en het deel stap 1 lijkt alles erop te wijzen dat Chris met de leugens die hij vertelt niets goeds in de zin heeft, maar tegen het einde van stap 1 denk je dat hij misschien wel heel anders in elkaar steekt dan Lisa Scottoline heeft laten doorschemeren.

Jammer in dit eerste deel is de (ontbrekende) info over honkbal en overheidskunde. Hieruit blijkt het echt een Amerikaans boek te zijn, wat niet verkeerd is, maar door weinig uitleg aan Nederlandse/buitenlandse lezers is dit gedeelte niet prettig te lezen. Hier had wel een uitleg of voetnoot aan toegevoegd mogen worden.

Je wordt meegenomen in een uitgebreid plan om een nieuwe bomaanslag te voorkomen. Je krijgt een kijkje in de wereld achter de diensten die er zijn om dit soort dingen op te sporen en te verhinderen. Het is allemaal niet zo makkelijk om informatie in te winnen en goed te interpreteren.

Het einde van de 'achtervolging' in Al is de leugen nog zo snel is ook heel Amerikaans, veel drama en spektakel, tot aan het ongeloofwaardige aan toe, iets teveel naar mijn smaak.

Gedurende het spannende gedeelte loopt ook een romantisch draadje, wat tot het einde toe mooi wordt afgewikkeld. Echter, omdat het spannende de overhand heeft, wordt dit niet helemaal goed uitgediept. Een gemiste kans.

Verrassende en soms redelijk ingewikkelde plotwendingen houden het spannend, maar je zit niet op het puntje van je stoel. De stijl van schrijven door Lisa Scottoline is prettig, maar niet zo pakkend dat je het boek niet weg kunt leggen.

Al is de leugen nog zo snel is een aardige thriller met enkele spannende momenten, maar het verhaal kabbelt meer dan dat het voortraast en dit vind ik jammer voor een thriller.

Dit boek krijgt van mij dan ook maar 3 hartjes; een leuk boek, maar niet wat je van een spannende thriller zou verwachten.

Recensie: Al is de leugen nog zo snel - Lisa Scottoline

Al is de leugen nog zo snel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op papier lijkt de nieuwe leraar Chris de ideale man, maar alles aan hem is een leugen…
    Drie moeders, van wie hun zonen gezamenlijk in het sportteam op school zitten, raken verwikkeld in een sinistere plot als er een nieuwe leraar, Chris Brennan, op school komt die niet is wie hij zegt te zijn. Maar iedereen blijkt geheimen te hebben, hoewel sommige dodelijker zijn dan andere…

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: En ik dan?

  • Waar geen reden is - Yiyun Li

  • Recensie: Alles of niets

Zoek in artikelen