• onze waardering

Recensie: Blackwell RECENSIE

Recensie: Blackwell - Kevin Valgaeren

Tijdens Pasen in de 19e eeuw vaart een schip met hoge snelheid af op het strand van Whitby. Onder het toeziend oog van twee oude mannen boort het schip zich in het zand.

Jericho Blackwell en John Dawkins worden gevraagd om naar Whitby te gaan om het ongeval te onderzoeken. Zij zijn lid van een club die zich bezig houdt met ieder natuurlijk en bovennatuurlijk fenomeen. Ze ontdekken dat er aan boord een schipper was, die al tweehonderd jaar dood had moeten zijn. Tijdens het onderzoek worden er verschillende moorden gepleegd en blijkt er een verband te zijn tussen de moorden en het ongeluk. Ook wordt duidelijk waarom juist zij gevraagd zijn. Lukt het Blackwell en Dawkins om erachter te komen wie de moordenaar is en kunnen ze hem stoppen?

Blackwell is het vierde boek van Kevin Valgaeren. De Vlaamse schrijver won met De ziener de schaduwprijs voor het spannendste Nederlandstalige debuut. Hij heeft hiermee de lat hoog gelegd voor zijn volgende boeken. Weet Kevin Valgaeren dit niveau te evenaren met Blackwell?

Blackwell is een spannend verhaal in het genre gothic novel. Het boek is opgebouwd uit verschillende delen wat onderverdeeld is in hoofdstukken. Deze indeling leest erg prettig. De delen zijn lang genoeg om een duidelijk beeld te hebben van het onderwerp of het personage.

Kevin Valgaeren heeft een prettige schrijfstijl. Hij beschrijft situaties en omgevingen zo uitgebreid dat je er een duidelijk beeld bij krijgt. Het is duidelijk te merken dat hij op de plaatsen uit het verhaal geweest is.

Blackwell heeft iets paranormaals, maar Kevin Valgaeren zorgt er voor dat het niet zweverig wordt. Het past goed in dit genre en hierdoor zit je zelfs af en toe te gruwelen tijdens het lezen. De spanning is gelijk in het eerste deel te merken. Je leeft je gemakkelijk met de personages mee, waardoor je hoopt op een goed einde.

Jericho Blackwell heeft iets mysterieus over zich. Aan het eind begrijp je zijn situatie beter en heb je een vollediger beeld van hem gekregen.

Het verhaal heeft een open einde, wat je doet verlangen naar een vervolg. Het is wel af, maar je wordt nieuwsgierig gemaakt naar de voorgeschiedenis van bepaalde hoofdpersonen.

Blackwell is een boek wat je van begin tot eind mee laat leven met de hoofdpersonen. De gewelddadige situaties worden zo levensecht beschreven, dat het met recht tot dit genre mag behoren. Ik kon het boek nauwelijks wegleggen omdat ik erg benieuwd was naar het hele verhaal. Nu het boek uit is, ben ik ook erg nieuwsgierig of er een vervolg op komt. Dit houd ik zeker in de gaten!

Recensie: Blackwell - Kevin Valgaeren

 

 

Blackwell

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  1891. Tijdens de mistige nacht van Pasen slaat een schip tegen de klippen in het vissersdorpje Whitby. Aan boord geen levende ziel.Jericho Blackwell, vooraanstaand lid van de Society for Psychic Investigation and Education, wordt teruggeroepen uit zijn met opium doordrenkte kluizenaarsbestaan om het ongeval te onderzoeken. Samen met de zenuwachtige archivaris John Dawkins ontdekt hij dat er zeker één iemand aan boord was, iemand die al tweehonderd jaar dood had moeten zijn.Wanneer een reeks beestachtige moorden een spoor trekt van Whitby richting Londen, beginnen Blackwell en Dawkins aan een verwoede achtervolging.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Chicklit top 6: mei 2018

 • Recensie: Seance

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen