• onze waardering

Op het spel - Karen Rose RECENSIE

Recensie: Op het spel - Karen Rose

In Op het spel wordt een speciaal team samengesteld om een netwerk binnen de mensen- en drugshandel te ontmaskeren. Wat begint bij de kleinschalige dealers op de straat wordt uitgeplozen tot ze uitkomen bij de Professor, de leider van het netwerk. Hij is slim en heeft overal mensen zitten die hem helpen. Gaat het lukken om hem een keer voor te zijn? Met gevaar voor eigen leven worden steeds meer leugens ontmaskert en komen ze steeds dichterbij het doel. Maar is de prijs het wel waard? Er staat heel wat op het spel.

Karen Rose weet je vanaf de eerste pagina te boeien met dit verhaal. Het is een dik boek, wat we wel gewend zijn van haar, maar het duurt niet lang voordat je er helemaal in zit. Door de vele karakters goed te omschrijven leef je mee met alle facetten van het verhaal. Je leest over psychologie, emoties, waarden, persoonlijke drama's en humor. Doordat de mensen en thema's zo uitgebreid worden omschreven gaat het verhaal niet echt snel. Het duurt 650 bladzijden om 10 dagen te beschrijven. Daar moet je wel van houden. In Op het spel leer je de mensen kennen, waar ze mee bezig zijn en hoe iedereen zijn steentje moet bijdragen in het grotere geheel. Na het lezen van dit boek wil je je inzetten tegen de mensenhandel en voor de wereld.

De romantiek in het verhaal staat wat in contrast met het grotere geheel. Waar het in het boek steeds gaat om moed, kracht en andere bijzondere waarden gaat het in het romantische deel heel erg om hoe belangrijk het is om iemand te zoenen. De scenes kunnen soms zelfs een beetje 50-shades aanvoelen. Dit maakt dat je soms even moet schakelen. Wel zijn de vriendschappen in het boek ijzersterk en is ongeveer iedereen wel familie van iedereen. Dat maakt het soms verwarrend, hoewel het ook aanvoelt als een groot warm nest van waaruit de onderwereld wordt bestreden. De tegenhanger van alle pijn en angst is de liefde die een grote rol inneemt in het verhaal. Het is bijzonder hoe Karen Rose het in dit boek heeft kunnen vermijden om alleen te praten over goed en fout, maar dat ook alle andere emoties en tussenwegen een rol spelen.

De intrige in het verhaal is interessant en je hebt niet zo snel door waar het gaat eindigen. Je weet voor een groot deel van het boek de identiteit van de slechterik niet. Wanneer je het wel weet dan is ook dat personage weer een masker. Het voelt alsof Karen Rose de lagen van leugens en bedrog van de wereld waarin mensen worden verhandeld goed in het boek heeft weten te verwerken. Een thriller waar je echt in spanning blijft, tot het laatste moment.

Kortom, Op het spel is een leuk, spannend en pakkend boek waar je echt in kunt duiken en van kunt genieten.

Recensie: Op het spel - Karen Rose

Op het spel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer een netwerk van mensenhandel wordt opgerold, realiseert "special agent" Kate Coppola zich dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Haar collega Decker Davenport ontdekt dat er ook tieners worden misbruikt voor webcamseks en de twee slaan de handen ineen om de zaak op te lossen. Hun onderzoek naar het grimmige netwerk wordt met het uur moeilijker en gevaarlijker. Terwijl Kate en Decker dichter naar elkaar toegroeien, is de dader systematisch bezig alle sporen te wissen. Hij is nietsontziend, zelfs als dat betekent dat er mensen voor uit de weg geruimd moeten worden. Elke minuut telt…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen