• onze waardering

Recensie: Ademnood RECENSIE

Recensie: Ademnood – Belinda Aebi

Kaya De Regge wordt gevraagd om twee onopgeloste moordzaken van twee jaar terug te onderzoeken. Beide slachtoffers hebben een connectie, maar het lukt Kaya niet te achterhalen wie de moorden gepleegd heeft. Als er een derde slachtoffer valt, komt er meer schot in de zaak. Op het moment dat ze denkt te weten wie de moordenaar is, wordt er weer een moord gepleegd. Het blijkt een bekende van Kaya te zijn. Zal het Kaya lukken om de dader te pakken te krijgen?

Ademnood is het eerste deel van een tweeluik. Het verhaal zal verder gaan in het tweede deel. Misdaadauteur Belinda Aebi heeft hiervoor 8 andere boeken geschreven. Ademnood begint gelijk spannend. Je hebt hierdoor hoge verwachtingen voor het rest van het boek. Kan Belinda Aebi aan deze verwachtingen voldoen?

Belinda Aebi heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor het boek gemakkelijk te lezen is. In het begin vond ik het lastig dat er veel bijzaken verteld werden, wat er in mijn ogen niet of nauwelijks toe doet. Hierdoor raakte ik afgeleid van het verhaal en wist ik niet precies wat het verhaallijn daadwerkelijk was.

Op het moment dat Kaya zich bezig houdt met het onderzoeken van beide moordzaken, zat ik meer in het verhaal.

Ademnood is opgebouwd uit 3 delen en het heden (2003) wordt afgewisseld met brieven uit het verleden (vanaf 1972). Door de brieven uit het verleden krijg je meer inzicht in het motief van de dader. Je hebt als lezer daardoor meer informatie dan de hoofdpersoon in het verhaal.

De vaart is er snel uit en er mist spanning. Aan het eind van het boek denk je dat deze spanning terugkomt, maar dan eindigt het met een cliffhanger.

Voor mijn gevoel was het verhaal niet chronologisch geschreven. Kaya krijgt haar zus te logeren en krijgt daardoor weer nieuwe ideeën voor het onderzoek. In deel 2 van dit boek is haar zus echter niet meer in beeld, ook niet als Kaya thuis is. Vervolgens komt haar zus later in het verhaal weer terug en vertrekt ze uiteindelijk weer naar haar huis in Frankrijk. Hierdoor vroeg ik me af of ik wat gemist had en ben ik zelfs terug gaan bladeren.

Het verhaal op zich is wel boeiend, maar er had meer spanning in mogen zitten. Het onderwerp wat de schrijfster beschrijft, pesten, is wel actueel. Hierdoor kan je je inleven in de dader en ben je benieuwd naar het einde. Ondanks dat deze moordonderzoeken nog niet afgerond zijn, komen er aan het eind verschillende incidenten aan het licht. Het boek eindigt met een nieuwe moord, waardoor je nieuwsgierig wordt naar het vervolg.

Ademnood mist wat spanning en een vlottere verhaallijn. Verder is het een makkelijk te lezen boek. Het verhaal is mooi, maar het is jammer dat er niet één moordzaak opgelost is. Ik zou het tweede boek wel graag willen lezen, omdat ik nieuwsgierig gemaakt ben naar de afloop. Wie weet zit er in het volgende boek meer spanning en vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.

Recensie: ademnood – Belinda Aebi

Ademnood

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer profiler Kaya De Regge na een stevige FBI-opleiding uit Amerika terugkeert, wordt ze al gauw op twee onopgeloste moordzaken gezet om een daderprofiel te schetsen. Beide dossiers zitten muurvast, ook al is er duidelijk een onderling verband: een onbekende getuige op de plaatsen delict en een verblijf in het zeesanatorium dertig jaar terug.
  Wanneer nog een derde slachtoffer in bizarre omstandigheden komt te overlijden, stapelen de vragen zich steeds verder op en groeit ook het wantrouwen. Kan Kaya het motief achter de moorden ophelderen en zo de dader aanduiden?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen