• onze waardering

Recensie: In de greep van de waanzin RECENSIE

Recensie: In de greep van de waanzin - Luca D’Andrea

In de greep van de waanzin is een spannende en originele thriller van de hand van de Italiaanse schrijver Luca D’Andrea. In 2017 maakte deze auteur in Nederland zijn debuut met de thriller Het hart van het kwaad. Zijn tweede boek staat los van deze eerste thriller, die internationaal goed ontvangen is.

Marlene is getrouwd met Herr Wegener, een crimineel die heerst in Zuid-Tirol. Wanneer Marlene zwanger is, vlucht ze weg van haar man, om het kind een beter leven te kunnen geven. Tijdens haar vlucht verongelukt Marlene in de bergen en wordt dan opgevangen door Bau’r Simon, die hoog in de bergen woont. Het is een mysterieuze man die in eerste instantie vriendelijk en zorgzaam lijkt, maar is hij wel te vertrouwen?

D’Andrea heeft in deze thriller met Marlene en Herr Wegener sterke personages gecreëerd. Hij heeft ze levensecht geschetst, waardoor je ze zo voor je ziet. Herr Wegener is een autoritaire man die op zijn twaalfde al begon met zijn criminele activiteiten, toen voor de nazi’s. Wanneer zijn vrouw is weggevlucht probeert hij op alle mogelijke manieren zijn vrouw weer terug te vinden en daarbij schuwt hij geen mishandeling of moord om inlichtingen in te winnen. Lukt het hem om Marlene terug te vinden?

Marlene is in tegenstelling tot haar man een prettig personage, voor wie je als lezer sympathie krijgt. Herr Wegener is de duivel in dit verhaal en Marlene degene van wie je als lezer hoopt dat ze uit de handen van haar man kan blijven. Bau’r Simon is als karakter ook erg boeiend, hij is erg op zichzelf, mysterieus en vreemd. Deze drie personages zorgen voor een spannend samenspel in deze thriller.

De bergen van Zuid-Tirol zijn een mysterieuze en duistere achtergrond voor dit verhaal en voegen een extra sfeer en angst toe aan deze thriller. Met behulp van deze achtergrond heeft de auteur levensechte en angstaanjagende taferelen weten te scheppen. Het verhaal is heel realistisch geschreven en daarom voel je als lezer de spanning continu. In het hele boek hangt een duistere en enge sfeer en D’Andrea speelt met de spanning in het verhaal. Hij laat deze toenemen, en daarna weer vieren, om deze vervolgens weer op te voeren, waardoor je als lezer geboeid blijft lezen. Aan het eind komt het boek tot een climax, hoog in de bergen van Tirol, waar de ontknoping van het verhaal plaatsvindt.


In de greep van de waanzin laat zien hoe dicht de waanzin in je leven kan zijn. Alles kan op rolletjes lopen, maar zodra er iets gebeurt, kan de waanzin in je leven toeslaan. D’Andrea heeft met In de greep van de waanzin weer een spannende, originele thriller geschreven die de lezer van begin tot eind in zijn greep houdt.

Recensie: In de greep van de waanzin - Luca D’Andrea

in de greep van de waanzin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Winter, 1974. Marlene is getrouwd met ex-nazi Herr Wegener, de meest gevreesde crimineel van Zuid-Tirol. Wanneer ze ontdekt dat ze zwanger van hem is, besluit Marlene te verdwijnen in een poging haar kind te beschermen en een betere toekomst te kunnen geven.

  Tijdens haar tocht wordt ze aangereden en wordt Marlene gered door een mysterieuze man, Simon, die op een boerderij midden in de bergen woont. Maar wanneer Wegener ontdekt dat zijn vrouw gevlucht is, stuurt hij een huurmoordenaar op haar af... Waar zijn Marlene en haar ongeboren kind veilig? Welk gevaar wacht op haar in de bergen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen